Bursagaz, bir okulu daha yeniledi

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği (EGD), Büyükorhan ilçesine bağlı Aktaş köyünde bulunan ilköğretim okulunu ve okul öğretmenlerinin konakladığı lojmanı yeniledi. Alman enerji devi Ewe AG’nin en büyük yatırımlarından olan Bursagaz,...

Google Haberlere Abone ol
Bursagaz, bir okulu daha yeniledi

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği (EGD), Büyükorhan ilçesine bağlı Aktaş köyünde bulunan ilköğretim okulunu ve okul öğretmenlerinin konakladığı lojmanı yeniledi.

Alman enerji devi Ewe AG’nin en büyük yatırımlarından olan Bursagaz, bünyesindeki EGD çabalarıyla, Büyükorhan ilçesine bağlı Aktaş köyünde bulunan ilköğretim okulunu ve okul öğretmenlerinin konakladığı okul lojmanını destekçilerinin de sayesinde onardı. Bursagaz EGD, üç ay süren çalışmayla Aktaş İlköğretim Okulu'nda, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, bahçe düzenlemesi, sıraların yenilenmesi ve ardından 2 derslikli ana sınıfı dâhil 45 öğrencinin öğrenim gördüğü okulun iç ve dış cephe boyasını tamamladı. Bunun yanında okul ve tuvalet binasının fayansları yenilenip badanası yapıldı, lojmanların tadilatı tamamlandı.

Çalışmaların son halini görmek üzere köy okuluna giden Bursagaz Eğitim Gönüllüleri ekibi, düzenledikleri mangal partisi, pamuk helva ve patlamış mısır standı, çocuklara özel oyun alanları ve animatörler ile çocuklara ve köy halkına eğlenceli anlar yaşattı. Çocuklara elbise ve ayakkabı hediye edildi. Bursagaz olarak her yıl bir okulu yenilediklerini söyleyen Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, "Aktaş köyündeki okulunun fiziki şartlarının iyi olmamasından dolayı burayı seçtik. Okulun yanı sıra anaokulu ve lojmanı da onardık. Yaklaşık 60 bin liraya mal oldu. Bursagaz olarak eğitime destek vermeye devam edeceğiz. Çocukları mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor." dedi.

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Çerç ise şunları kaydetti: "Yaptığımız projelerle hem eğitime hem de Bursa’ya faydalı olmaya çalışıyoruz. Derneğimiz bünyesinde çalışanlarımızdan para topluyoruz. Bu paralarla hem eğitime hem de diğer çalışmalara bütçe ayırıyoruz. Bugüne kadar yüze yakın okulda faaliyet gösterdik. Aynı zamanda yardıma muhtaç öğrencilere yardımlarımız sürüyor. Aktaş köyü ilkokulu ise gerçek anlamda tamirata ihtiyacı olan bir okuldu. O yüzden burayı seçtik. Bu okul için ayırdığımız bütçeyi aştık, ama sonunda ortaya güzel bir eser çıktı." CİHAN

Yorumlar