Bursa’da kanalizasyon borusu patlattı, Ankara Yolu trafiğe kapandı

Bursa’da, gece boyunca devam eden şiddetli yağmur nedeniyle bir inşaatın perde duvarı çöktü, ardından şehrin atığını taşıyan dev kanalizasyon borusu patladı. Ankara Yolu’nun bir bölümünün çökmesiyle yol trafiğe kapandı.     Olay,...

Google Haberlere Abone ol
Bursa’da kanalizasyon borusu patlattı, Ankara Yolu trafiğe kapandı

Bursa’da, gece boyunca devam eden şiddetli yağmur nedeniyle bir inşaatın perde duvarı çöktü, ardından şehrin atığını taşıyan dev kanalizasyon borusu patladı. Ankara Yolu’nun bir bölümünün çökmesiyle yol trafiğe kapandı.

    Olay, gece saat 01.30’da merkez Osmangazi ilçesi Kent Meydanı’nda meydana geldi. Akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkili olan sağanak yağmur, Ankara Yolu üzerinde yapımı devam eden inşaatın perde duvarının yıkılmasına yol açtı. Duvarın yıkılmasıyla oldukça büyük boyutlardaki kanalizasyon borusu da patladı. Yolun yarısı çöktü. Bu sırada, yolda araç yada insan bulunmaması faciayı önledi.

    Ankara Yolu’nun Kent Meydanı’ndan gelen tarafı trafiğe kapatıldı. Olay yerine gelen BUSKİ ekipleri, patlayan kanalizasyon borusunu devre dışı bırakarak, borularla suyu tahliye etmeye başladı.

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, göçük alanında incelemelerde bulundu. İnşaat sahiplerinden ve Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’dan bilgi alan Altepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece boyunca etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Ankara Yolu üzerindeki inşaatın perde duvarının çöktüğünü, ardından da kanalizasyon borusunun patladığını ve yolun kullanılamaz hale geldiğini söyledi. İnşaatın yapı iznini vermek ve denetleme görevinin ilçe belediyesine ait olduğunu hatırlatan Altepe, yolun kapanması nedeniyle kendilerinin de hızlı şekilde devreye girdiklerini kaydetti. Altepe, şunları dile getirdi: “Yolun trafiğe kapanması, kanalizasyon borusunun patlaması bizi ilgilendirdiği için geceden beri ekiplerimiz burada. Arkadaşlarımız kanalizasyon borusunun tamiri için çalışıyor. Kanalizasyon borusu boşa çıkartılmış oldu. Bu kanalizasyon borusu daha önce karayolları tarafından yapılan hatları bunlar. İnşaatı yapan firma, perde duvarını yapan firma burada. Gece gündüz çalışacaklar. Perde duvarlar tamamlanacak, bizler de bu arada kanalizasyon borusunu yenileyeceğiz. Amacımız bir an önce işlerin bitmesi ve yolun tekrar trafiğe açılmasıdır. Tüm imkanlarımızı seferber ettik.” CİHAN

Yorumlar