Bursa'da 'Gezi' eylemi

Gezi olaylarının yıl dönümünde Bursa’da da bir araya gelen grup, hükümet aleyhine slogan atarak yürüyüş yaptı. Şehrin ana arteri sayılan Altıparmak Caddesi ile Atatürk Caddesi’nde iki saat boyunca ulaşım durdu. Eylemcilere bazı vatandaşlar...

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da 'Gezi' eylemi

Gezi olaylarının yıl dönümünde Bursa’da da bir araya gelen grup, hükümet aleyhine slogan atarak yürüyüş yaptı. Şehrin ana arteri sayılan Altıparmak Caddesi ile Atatürk Caddesi’nde iki saat boyunca ulaşım durdu. Eylemcilere bazı vatandaşlar balkonlardan alkış ve tencere çalarak destek verdi.

Akşam saatlerinde, geçtiğimiz sene Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto etmek amacıyla Altıparmak Caddesi girişinde toplanan kalabalığa önce polis izin vermedi. Halkevleri üyeleri ve BDP'lilerin de aralarında bulunduğu 'Diren Bursa Platformu Grubu' adına polis müdürleriyle görüşen eylemciler, gerekli iznin ardından yürüyüşe başladı. Hükümet aleyhine sloganların atıldığı yürüyüşe bazı vatandaşlar balkonlardan alkış ve tencere tava çalarak destek verdi. Yürüyüş sebebiyle Altıparmak Caddesi’nde araç ulaşımı tek yönden sağlandı.

Yaklaşık iki saat süren yürüyüş sonrası Atatürk Meydanı’na gelen kalabalık, bir süre burada sloganlarını sürdürdü. Grup arasında kısa süren gerginliğin ardından yağmurun da çiselemesiyle eylemciler, olaysız şekilde dağıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri valilik ve AK Parti Bursa İl Başkanlığı binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

CİHAN

Yorumlar