Bursa’da düzenlenen Çevre ve Tasarım Kongresi’nde geleceğin imarı ele alındı

‘Sağlıklı Çevre – Sağlıklı Tasarım’ ana temasıyla, Uludağ Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen Çevre – Tasarım Kongresi’nin ikinci bölümüne gerçekleştirilen bildiri sunumları ile devam edildi.

Google Haberlere Abone ol
Bursa’da düzenlenen Çevre ve Tasarım Kongresi’nde geleceğin imarı ele alındı

‘Sağlıklı Çevre – Sağlıklı Tasarım’ ana temasıyla, Uludağ Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen Çevre – Tasarım Kongresi’nin ikinci bölümüne gerçekleştirilen bildiri sunumları ile devam edildi. Toplam 64 bildiri özetinin geldiği kongrede, seçilen 39 bildiri sunumu katılımcılarla paylaşıldı.

Kongrenin ilk bölümü Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Binası’nda 'İnteraktif Eko- Strüktür' Yaşam Parkı konulu atölye çalışması ile gerçekleştirildi. Ülkedeki sekiz farklı mimarlık bölümü öğrencilerinin buluştuğu kongrenin ana programı ise bildiri sunumları ile sona erdi.

Kongrenin kurucu ev sahibi konumundaki Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, “Daha kaliteli, daha sağlıklı ve gelecek kuşakların gereksinimlerini karşılayabilmelerine imkan tanıyan çevrelerin ölçütlerinde tartışıldığı bu çalışma ile kongreye katılan öğrencilerimizin profesyonel hayata hazırlıklarına da katkı koymuş olduk.” dedi.

KONGRE KİTABI İÇERİĞİ İLE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Selda Tönük, “Tüm kongre kitapları, sadece akademisyenlerin bilgi paylaşımını içerirken, bizim kongre kitabımızda meslektaşlarımızın dışında öğrencilerin çalışmaları yer aldığından Türkiye’de tek ve örnek bir çalışmadır. Bu kongre kitabı meslektaşlarımızla, müstakbel meslektaşların ortak çalışmasını içerdiği için çok önemli. Amacımız yeni mezunlarımızın yolunu açmaktır.” diye konuştu.

Birincisi 2011 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilen Çevre-Tasarım Kongresi kapanış kokteyli ile son bulacak. CİHAN

Yorumlar