Bursa’da ‘Beşirli 77 kırmızı soğanı’ yetiştirilecek

Bursa, tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması projelerine öncülük etmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Bursa’da ‘Beşirli 77 kırmızı soğanı’ yetiştirilecek

Bursa, tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması projelerine öncülük etmeye devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ‘Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında Bursa’da ‘Beşirli 77 kırmızı soğanı' geliştirilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen ‘Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nün işbirliğinde Beşirli 77 Soğan Demonstrasyon çalışması başlatıldı.

Demonstrasyon çalışması hakkında bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Beşirli 77 Kırmızı Soğan çeşidinin Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından tescil edildiğini söyledi. Demonstrasyon çalışmalarıyla Beşirli 77 soğan çeşidinin üreticilere tanıtılması ve üretiminin yaygınlaştırılmasının amaçlandığını ifade eden Çelik, “İlk olarak Yenişehir ilçesi Köprühisar köyünde 1 üretici soğan ekimi yaptı. Karacabey ilçesi Yenikaraağaç köyünde ise bir üretici soğan ekimi yapıldı.” dedi.

Yıl boyunca ekim yapılan parsellerde kontrol işlemlerinin yapılacağını hatırlatan İl Müdürü Ömer Çelik, bu kapsamda soğan üreticilerine yönelik uygulamalı eğitim çalışmalarının da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar