Bursa ile Hessen arasında çok boyutlu işbirliği protokolü imzalandı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Hessen Kalkınma Ajansı (Hessen Trade&Invest GmbH) (HTAİ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.Çelik Palas Otel’de düzenlenen işbirliği protokolü imza törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Bursa ile Hessen arasında çok boyutlu işbirliği protokolü imzalandı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Hessen Kalkınma Ajansı (Hessen Trade&Invest GmbH) (HTAİ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Çelik Palas Otel’de düzenlenen işbirliği protokolü imza törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bilecik Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hamdi Nayir ile Hessen Eyaleti Ekonomi, Enerji, Ulaşım ve Bölgesel Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı ve Bakan yardımcısı Mathias Samson hazır bulundu. BEBKA ve Hessen Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol, özellikle, ticaret ve yatırım fırsatları konusunda bilgi paylaşımı, firmalar arası ilişkilerin artırılması, bölgesel kalkınma alanında tecrübe paylaşımı ve enerji, turizm, çevre, sektörel analizler ve Ar-Ge ve inovasyon konularında işbirliği yapılmasını içeriyor.

Törende konuşan Vali Karaloğlu, “2010 yılında Bursa ile Hessen arasında imzalanan işbirliği protokolü ile gelişen ilişkilerimiz bu gün Bakan yardımcısının ilimizi ziyareti ile yeni bir ivme kazanacağına inanıyorum.” dedi. Daha önce eğitimde Hessen ile işbirliği yapıldığını hatırlatan Karaloğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu protokol ile iki kalkınma ajansı da firmalara, şirketlere hem ikili ticaret, hem de yatırım olanakları hakkında karşılıklı bilgilendirme yapacak. Yine şirketler arasında doğrudan iş bağlantılarına bu iki ajans karşılıklı olarak destek verecek. Şirketlerimiz ve Ar-Ge kuruluşlarımız arasında teknoloji transferine olanak sağlayacak. Ajanslarımız karşılıklı olarak uluslararası ticaret fuarlarına katılmak isteyen firma ve şirketlere destek verip onlara yol gösterecek. Yine sektörel olarak özellikle temiz enerji rüzgâr ve güneş enerjisinde, iki bölgede sağlık turizminde, ticarette, yatırımda işbirliği yapacak. Temenni ediyorum ki bu yeni imzalayacağımız protokol Hessen ile Bursa arasında var olan iyi ilişkilerimizi daha da ileriye taşıyacaktır.”

KOBİ’LER ALMANYA’NIN BEL KEMİĞİ

Hessen Eyaleti Ekonomi, Enerji, Ulaşım ve Bölgesel Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı ve Bakan yardımcısı Mathias Samson ise Almanya için KOBİ’lerin bel kemiği olduğunu belirterek, “O nedenle bu akşam imzalanacak olan işbirliği anlaşması özellikle KOBİ’lerin desteklenmesi için de büyük bir önem taşıyor. Çünkü KOBİ’lerin yeni pazarlara açılabilmesi, desteklenmesi gerekiyor. Bu iki kalkınma ajansının imzalayacağı işbirliği protokolü çerçevesinde KOBİ’lere çok daha fazla destek vermek mümkün olacak.” dedi. Konuşmaların ardından BEBKA ile HTAİ işbirliği protokolü imzalandı. CİHAN

Yorumlar