Bursa Barosu, Soma’da gözaltına alınan avukatlara sahip çıktı

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, yaptığı açıklamada, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı ile 8 avukatın Soma’da gözaltına alınmasına tepki gösterdi.“ÇHD Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı...

Google Haberlere Abone ol
Bursa Barosu, Soma’da gözaltına alınan avukatlara sahip çıktı

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, yaptığı açıklamada, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı ile 8 avukatın Soma’da gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

“ÇHD Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı ile 8 avukat arkadaşımız Soma’da saldırıya uğradı ve gözaltına alındılar.” diyen Av. Demiröz, Bursa Barosu olarak ta konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Olayın başından beri hükümet yetkililerinin söz konusu felaketi olağan bir kaza olarak göstermeye çalıştıklarına dikkat çeken Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz, “Tarihteki kazalar örnek gösterildi ve kazanın gerçekleştiği maden ocağının emsalleri arasında en iyi durumda olduğu iddia edildi. Tüm bu yaklaşımlar ve maden ocağını işleten şirketin iktidar güçlerince koruma altına alınması hepimizi kaygılandırmıştır. Savcılık soruşturma dosyası içinde maden ocağı girişindeki kamera kayıtlarının henüz yer almıyor olması kaygılarımızı arttırmaktadır.” dedi.

Ekrem Demiröz, şöyle devam etti: "İşte avukat arkadaşlarımız delillerin karartılmasını önlemek ve felaketten sorumlu olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmak için oradaydılar. Bu yüzden meslektaşlarımız paramiliter güçlerin saldırısına uğramış ve ardından güvenlik güçlerince gözaltına alınmışlardır."

Soma’nın kuşatma altına alınarak görev yapmak amacıyla orada bulunan meslektaşlarına yapılan saldırı ve göz altılarını kınayan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, sözlerini şöyle tamamladı: "Manisa Barosu ve Türkiye Barolar Birliği süreci takip etmektedir. Tüm barolarımız gibi Bursa Barosu’ da bu sürece destek vermektedir. Hiçbir engelleme ya da hiçbir saldırı bizleri yıldıramaz. Sonuna kadar bu sürecin takipçisi olacağız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

CİHAN

Yorumlar