Bursa Baro Başkanı Demiröz: Kimin yaptığı değil, operasyonun içeriği önemli

Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendirdi. Demiröz, "Bizi ilgilendiren, bunun kimin yaptığı değil, operasyonun konu olduğu konuların gerçek olup olmadığıdır.

Google Haberlere Abone ol
Bursa Baro Başkanı Demiröz: Kimin yaptığı değil, operasyonun içeriği önemli

Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendirdi. Demiröz, "Bizi ilgilendiren, bunun kimin yaptığı değil, operasyonun konu olduğu konuların gerçek olup olmadığıdır." dedi.

Sekiz yeni avukatın ruhsat törenine katılan Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, yolsuzluk operasyonunu değerlendirdi. Demiröz şunları kaydetti: "Bu, herhangi bir bürokratın ya da küçük bir birimde gerçekleşen olay değil, çok önemli bakanlıkların denetiminde olması gereken bir ilişkiden söz ediliyor, bakan çocuklarından, Halk Bankası gibi büyük bir bankadan söz ediliyor. Aynı mantığı nerede gördük? Hatırlayalım; MGK kararları basına düştüğünde, MGK kararları ile ilgili konuşma yerine bunun basına sızdıranlar üzerinde algı oluşturuldu. Aynı şey yapılmak isteniyor. Ben şuna inanıyorum; bu tür iddianın gerçekliği yargılama sonucu belli olur, ama sadece bu iddiaların varlığı o bakanların koşulsuz istifalarını gerektirir. İçişleri bakanının oğlu olaylar içerisinde. İçişleri Bakanlığı üzerinden operasyonlar soruşturmayı yürütenlere yönlendirildi ve ülke genelinde yayıldı. Dünyanın hiçbir ülkesinde, demokrasiyle idare edilen hiçbir ülkede böyle bir şey olamaz. Kesinlikle bu kadar önemli bakanların istifa etme noktasına gelmesi hükümetin de istifa etmesini gerektirir, belli ki kirli işler dönmüş. Bu, hukuken değil de siyaseten açıklanması gereken bir şey. Müthiş bir iktidar kavgası yaşanıyor. Zannediyorum kısa bir süre sonra her şey daha net ortaya çıkacak."

Polis müdürlerinin görevden alınmasını da yorumlayan Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, soruşturmayı asıl halkın nasıl yorumlamasının önemli olduğunu söyledi. Demiröz, "Adalet Bakanı, savcıların görevden alınmayacağını söyledi, ama 2 kişi daha görevlendirildi. Acaba bu, gerçekten soruşturmanın daha rahat yürütülmesi için midir yoksa, diğer operasyonları ve yargısal süreci yürüten savcılar üzerine baskı kurmak için midir? Gelişmeler bunun iyi niyetli atama olamadığını gösteriyor. Bu süreci de bu kavganın galibi belirleyecek. Hukuksal değil siyasal açıdan bunların değerlendirilmesi gerekir." diye konuştu.

'BAKAN KENDİ ÇOCUĞUNUN BULAŞTIĞI PİSLİK ÜZERİNDEN PAY ÇIKARDI MI?'

Hükümetin, 'Gezi olaylarıyla başaramayanlar yeni oyun içerisinde' değerlendirmesine sitem eden Baro Başkanı Demiröz, "İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi eylemlerine katılan çocuklar için 'Anne, babaları suçluyorum, çocuklarınıza sahip çıkmıyorlar' demişti. Acaba bunu söyleyen bakan kendi çocuğunun bulaştığı pislik üzerinden kendisine pay çıkardı mı?" diye konuştu.

Gözaltına alınan bakan çocuklarının emniyet amirinin odasında kalmasını da değerlendiren Demiröz, "O kadar ayrıcalık olsun, harama el sürmemek için para sayma makineleri koymuşlar. Sayılarını bilmediğimiz kasalar oluşturmuşlar. Artık emniyet amirinin odasında geçirsinler önemli değildir." dedi. CİHAN

Yorumlar