Bursa, açılan üç fuar ile yaşamın her alanına hitap ediyor

TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER).

Google Haberlere Abone ol
Bursa, açılan üç fuar ile yaşamın her alanına hitap ediyor

TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) desteğiyle 9. Isıtma, Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı açıldı.

    Fuar, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Milletvekili Mustafa Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ödünç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Osmangazi Kaymakamı Dr. Necdet Türker, Bursa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Yurdusever, Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt, Bursa Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (BURSAGAZ) Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, ve davetlinin katıldığı törenle Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

    TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü; inşaat sektörünün etkili Buluşmasına 40 Bin üzeri ziyaretçi beklediklerini söyledi. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Bursa'da da yaşam alanları ihtiyacının artması, kiracıların ev sahibi olma isteği, gayrimenkul yatırımları ve nüfus artışı konut ihtiyacına olan talebi artırdığını anlatan Ersözlü, "Bu talebin paralelinde oluşan tüm ihtiyaçlara cevap verecek nitelikteki Fuarlar, 4 ayrı salon ve fuaye alanında, 12 ülkeden 219 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile hazırlanmaktadır. Ziyarete açık olacağı 5 gün boyunca koridorlardaki metrekare başına 7 kişinin ziyaret etmesi beklenen, ziyaretçilerin aradıkları ürünleri bir arada bulabilecekleri, tüm segmentte katılımcı firmaların olduğu fuarlar ile toplam ziyaretçi sayısının 40 bin kişinin üzerine çıkması hedeflenmektedir. Türkiye’de her gelir seviyesine hitap eden başka bir organizasyon olmaması bu fuarların önemli özelliklerinin başında gelmektedir." dedi. TÜYAP olarak her sene sektör ile ilgili yenilikler peşinde olduklarının altını çizen Ersözlü, 'Konut Projeleri Özel Bölümü'nün de güney fuaye alanında bu yıl da hazırlandığını sözlerine ekledi.

    İnşaat, doğalgaz ve yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını konu alan fuarlar, yurt içinden Afyon, Ankara, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, İstanbul ve İzmir gibi iller başta olmak üzere sanayide söz sahibi kentlerden gelecek katılımcı buluşturacak.

    BURSA'DA 250 BİN DOĞALGAZ KULLANICISININ TESİSATI 10 YILDAN ESKİ

    Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola'da 9 yıldır bu fuarın ana sponsorları arasında yer aldıklarını belirterek, "Bursagaz olarak 2004 yılında özelleştirmeden devralındı şirketimiz ve 250 bin doğalgaz kullanıcısı vardı ve şu anda 250 bin doğalgaz kullanıcısını tesisatı şuanda 10-12 yıldan daha eski bir tesisata sahip. Bu fuar özellikle eski tesisatların çok daha verimli cihazlarla değiştirilmesi için bir fırsat olacak." diye konuştu.

    Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, inşaat sektörünün, gayri safi yurt içi hasılasının ortalama yüzde onuna denk gelen büyüklüğü ile Türkiye'nin lokomotif sektörü olduğunu söyledi.

    Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, Bursa'da 3 fuarı birlikte açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek Türkiye'nin son on yılda yaşadığı büyümenin en büyük katkıyı koyan sektörün inşaat sektörü olduğunu belirtti.

    Vali Karaloğlu, bundan sonra da yine inşaat ve yapı sektörünün Türkiye'nin büyümesine katkı sağlayacağını belirterek Bursa olarak ta kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.

    Daha sonra protokolün de katılımı ile kurdele kesilerek fuarını açılışı yapıldı. Protokol birlikte fuarı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bu yıl da geniş kapsamı ile ziyaretçilerin beğenisine sunulan fuarlar, 2-5 Nisan 2014 tarihleri arasında 11.00-21.00, 6 Nisan 2014 tarihinde ise 11.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. CİHAN

Yorumlar