Burhaniye'deki Başbakan'a hakaret davası ikinci defa ertelendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesinde hakaret ettiği iddiasıyla Burhaniye Belediyesi Basın Sorumlusu Hakan Sataroğlu hakkında açılan ceza davasının ikinci duruşması görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Burhaniye'deki Başbakan'a hakaret davası ikinci defa ertelendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesinde hakaret ettiği iddiasıyla Burhaniye Belediyesi Basın Sorumlusu Hakan Sataroğlu hakkında açılan ceza davasının ikinci duruşması görüldü. Dava, Erdoğan’ın ifadesi alınmadığı için tekrar ertelendi.

İddianamede, davanı sanık Sataroğlu’nun 3 Kasım 2013 tarihinde Facebook'ta yazdığı bir cümle sebebiyle açıldığı belirtildi. Dava, ikinci duruşmasında Başbakan Erdoğan’ın ifadesi alınmadığı için 2 Nisan 2014 tarihine ertelendi.

Hakan Sataroğlu, duruşmadan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: “AKP eski İlçe Başkanı ve şu an AKP 1. sıra meclis üyesi adayı Ö.K. ve gazeteci D.D. isimli şahıslar Facebook listenizdeyse dikkat edin. Yazdıklarınızın printlerini alıp Başbakan'a ve avukatlarına ihbar etmektedirler. Ben bu yüzden yargılanıyorum. Bu arada belirtmek isterim ki asla ve asla mağdur değilim. Böyle bir dönemde, böyle bir davadan yargılandığım için onur duyuyorum. Yılgınlık yok, direniş var. Asıl siz teslim olun. Düşüncelerimizden, inançlarımızdan, yaşamımızdan, kültürümüzden, benliğimizden korkanlar, bizden korksunlar. Onlar devleti yönetebilirler ama asla bizi yönetemezler. Biz halkız. Baskılarınız bizi yıldıramaz. Biz mahkemeye de gideriz, savcıya da gideriz, her yere gideriz. Sizi de görüyoruz. Biz şerefimizle yargılanırız, ya siz? Adaletten korkmayın. Bu sizin adaletiniz. Halkın adaleti yakanıza yapıştığında yüzünüzü görür gibiyim.” CİHAN

Yorumlar