Burç’un matematik ödülleri sahiplerini buldu

Adana Burç Eğitim Kurumları’nın, ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik, Adana genelinde düzenlediği ödüllü matematik yarışması rekor katılımla gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Burç’un matematik ödülleri sahiplerini buldu

Adana Burç Eğitim Kurumları’nın, ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik, Adana genelinde düzenlediği ödüllü matematik yarışması rekor katılımla gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye girenler gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı.

4x4 matematik yarışmasına katılan öğrenci ve velilerinin merakla beklediği yarışma sonuçları açıklandı. Burç Vural Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen törende, başarı gösteren 200 öğrenciye ödül verildi. Önceki hafta Adana genelinde 3 bin 600 öğrencinin katılımıyla yapılan yarışma tüm zamanların en fazla katılımlı sınavı olmuştu. Ödül töreni, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Açılışta, Hakan Arısoy tarafından sunulan ’Kukla’ gösterisi ilgiyle izlendi.

Matematik yarışmasında, 3. aşamada başarı gösteren 10 öğrenci altın madalya-ipad2, 24 öğrenci gümüş madalya-netbook, 34 öğrenci de bronz madalya ve tablet bilgisayar ile ödüllendirildi. Madalya kazanan öğrencilerin sınıf öğretmenleri ve okul müdürlerine bu başarıların kazanılmasındaki katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Birinci aşamayı başarı ile geçen 200 öğrenciye ise tablet bilgisayar çantası hediye edildi.Konfeti eşliğinde sahneye çıkan ve ödül alan öğrenciler sevinçlerini velileriyle paylaşarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yarışma ile ilkokul 4. sınıf öğrencilerinde matematik bilincini geliştirmeyi, matematiği sevdirmeyi ve çocuklarda matematiksel düşünme yeteneğini arttırmayı hedeflediklerini belirten Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, “Bu sayede TUBİTAK Ortaokul Matematik Olimpiyatına olan ilgiyi ve katılımı arttıracağız. 2013-2014’de Bilim Olimpiyatlarında son 2 aşamaya kalan 5 öğrencimizden Mahmut Ayan, matematik dalında Türkiye 3’üncülüğünü elde ederek, bronz madalya aldı ve Adana’mızın gururu oldu. Bunu birçok öğrencimizin yaşaması gereken bir duygu olarak görüyorum. Ayrıca ortaokullarımızın olimpiyat çalışmalarını bireysel ve kurumsal olarak teşvik ederek, uzun vadede öğrencilerimizin ve ilimizin başarısının artmasına katkıda bulunacağına inanıyorum. Başarılı öğrencileri ödüllendirip, daha başarılı olmaları için teşvik etmek amacı ile bu yarışmayı düzenledik.” diye konuştu.

Sözeri, ödül törenine katılıp, başarının mutluluğuna ortak olan davetlilere teşekkür ederek, konuşmasını tamamladı.

CİHAN

Yorumlar