Burak Can'ın annesi bir yılda eridi

Berkin Elvan için, yürüyüşler yapılırken, gezi olaylarında hayatını kaybeden Burak Can'ın hatırlanmaması acılı aileyi bir kez daha üzmüş.

Google Haberlere Abone ol
Burak Can'ın annesi bir yılda eridi

Gezi olaylarında öldürülen Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü gösterilerle anılırken, Elvan’ın cenazesinin peşinden çıkan tyükselişmada Geziciler nedeni ile öldürülen Burak Can’ı hatırlayan ise olmadı. Burak Can’ın kederli annesi oğlunun acısından hastanede hummalı bakımda yatarken, kederli baba ise “Unutulmasına, hatırlanmamasına üzülüyorum” dedi.

Bizimki evlat değil mi?

Gezi eylemleri sürecinde Okmeydanı’nda atılan gaz fişeğiyle vurularak hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıl dönümünde anılıp heykeli dikilirken, tıpkı gün Elvan’ın cenazesinin derhal peşinden çıkan tyükselişmada Geziciler nedeni ile öldürülen  Burak Can’ı ise ölüm yıldönümünde hatırlayan olmadı. 13 Mart 2014 tarihinde Geziciler nedeni ile silahla vurularak öldürülen Burak Can’ın kederli babası Halil Karamanoğlu, “Unutulmasına, hatırlanmamasına üzülüyorum. Bu ülkenin en zor günlerinde barışçıl mesajlar verdim. Evladımın unutulmasını istemiyoruz. Eşim sadece üzüntüsünden hummalı bakımda yatıyor. O da tıpkı şeyi söylüyor, bizim evladımız evlat değil mi, hiç kimse hatırlamıyor, arayıp sormuyor” dedi.

Bizim heykelle işimiz olmaz

Berkin Elvan’ın Türkiye genelinde gösterilerle anılmasına yer veren Halil Karamoğlu “Bizim evladımız Hakk’ın rahmetine kavuştu. Rahmetliyi dini inançla anıyoruz sokakta değil. Ruhuna dua ediyoruz, Kur’an okuyoruz. Onlar hükümeti zor şartlara sokmak için elinden geleni yapıyorlar. Bizim öyle bir derdimiz yok. Alevi’si, Sünni’si, sağı soluyla tümü bu ülkenin vatandaşı. Bu ülkede yaşıyor, ekmeğini yiyoruz. Biz ayrımcılık yapmıyoruz. Bazı kesimler Türkiye’nin bir kaosa sürüklenmesi, müşterilerini birbirine hasım yapmak istiyor. Ben Berkin’in gösterilerle anılmasına imrenmiyorum. Bizi kimsenin hatırlamamasına üzülüyorum. En azından ölüm yıldönümünde hatırlamaları lazım. Ben Türkiye’nin en fena çağında barışçıl mesajlar verdim. Bizim gösteri ve yürüyüşle işimiz yok” dedi.

Acılı anne bir yılda eridi

Burak Can’ın ölüm yıldönümünde mevlit okutulurken, fenalık geçiren anne Huriye Karamanoğlu oğlunun acısına dayanamadı. Yaklaşık 5 gündür hummalı bakımda tedavi gören anne, geçtiğimiz aylarda da kalbi dayanamamış ve  anjiyo olmak mecburiyetinde kalmış. Baba Karamanoğlu, eşinin yaşadığı bu acı sebebiyle hastalandığını kaydederek, “Kalbinde soluk darlığı vardı ve 2 ay evvela anjiyo oldu. Sürekli üzüntü içinde, acısını içine atıyor, resmine bakıp ağlıyor. Bizim heykelle, gösteriyle filan işimiz olmaz. Anılsın, hatırlansın yeter. Benim evladım, canım gitmiş; yurt sağ olsun lakin biraz düşünmek lazım. Hiç olmazsa bir durum hatır sormak gerekir. Berkin’i hatırlıyorlar, o nasıl bu memleketin çocuğu ise bizim ki de bu memleketin çocuğu. Devlet büyüklerinin, yetkililerin de hatırlamasını beklerdik” dedi.

Unutulması beni üzüyor

13 Mart 2014 tarihinde Geziciler nedeni ile silahla vurularak öldürülen Burak Can’ın kederli babası Halil Karamanoğlu, “Unutulmasına, hatırlanmamasına üzülüyorum” dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar