'Bundan sonra iktidar istediği gibi at koşturamayacak'

Silivri Cezaevi’nde 6 yıldır tutuklu olan Ergenekon sanığı gazeteci Durmuş Ali Özoğlu, tahliye oldu.

Google Haberlere Abone ol
'Bundan sonra iktidar istediği gibi at koşturamayacak'

Silivri Cezaevi’nde 6 yıldır tutuklu olan Ergenekon sanığı gazeteci Durmuş Ali Özoğlu, tahliye oldu. Türkiye’de demokrasi olmadığını söyleyen Özoğlu, “Biz bugün çıktık. Bundan sonra iktidar istediği gibi at koşturamayacak. Siyasi iktidarla sorunum var. Örgüt lideri olarak suçlandım. Meclisin görev yapmasını engellemekten suçlandım.” dedi.

Silivri Cezaevi’nde 2014 gündür tutuklu bulunan Ergenekon sanığı Durmuş Ali Özoğlu, dışarı çıkmaktan mutlu olmadığını söyledi. Gazetecilere konuşan Özoğlu, “Kadınların ve çocukların can güvenliğinin olmadığı bir ülkede hapishanede olmak çok daha güvenliydi. Erkin’in vefat ettiğini duydum. Onun dışında Ali İsmail ve diğerleri. Tüm şehitler. Bir ülkede çocuklar ve kadınlar ölüyorsa, gençler öldürülüyorsa bu ülkede demokrasiden söz etmek doğru olmaz. İki yüzlülük olur. Bunun dışında 6 yıldır cezaevinde tutuluyorum. Bunun sebebi, Mustafa Kemal yaşasaydı bu cezayı ona vereceklerdi. O olmadığı için o cezayı bize kestiler. Bin yılı aşkın ceza var. Bunların toplamını Mustafa Kemal’e yazdılar.” diye konuştu.

Örgüt lideri olarak suçlandığını belirten Özoğlu, şöyle devam etti: “Meclisin görev yapmasını engellemekten suçlandım. Böyle bir iftiraya uğradım ancak bana bunu söyleyenler, darbeci diyenler dün inanılmaz bir hukuksal kalkışmaya meylettiler. Buradaki savunmalarımda da söyledim. Eğer suçluları cübbenin altına saklarsanız, hepiniz yanarsınız. Bu ülkeye zarar verirsiniz dedim. Dün bu söylediklerimin boş laf olmadığı ortaya çıktı. Cübbenin altındaki suçluları gördük. 6 yılımı benden çaldılar. Hayatımdan değil sevdiklerimden 6 yılını çaldılar. Ancak en vahimi bizden vatanımızı ve ordumuzu çaldılar. Bu hırsızların kim olduğunu bildiğimiz için burada 6 yıl yatırdılar. Ancak bundan sonra o hırsızlara vatan hainlerine ve işbirlikçilerine yer olmayacak bu ülkede.”

Bundan sonra iktidar istediği gibi at koşturamayacağına dikkat çeken Özoğlu, “Siyasi iktidarla sorunum var. Demokratik ülkelerde bu suç değildir. Demokrasinin gelişmesine fayda sağlar. Bu düşüncemden dolayı sadece ben değil yüzlerce insan hapis yatırıldı. Bizim ülkemizde demokrasi maalesef yok. Hayatımı 6 yıl boyunca haram ettiler bana. Bugün helalleşme günüdür. O haramı helal edeceğiz mutlaka. 2014 gündür cezaevindeyim ben.” ifadelerini kullandı. Kendisini karşılamaya gelen yakınlarına sarılarak özlem gideren Özoğlu, gazetecilere de teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar