Bülent Arınç'a suikast iddiası çöktü

Başbakan Yardımcısı Arınç'a suikast girişimi iddiasıyla 5 yıl önce Kozmik Odaya girilmesine kadar varan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç'a suikast iddiası çöktü

Arınç'a suikast iddiası çökerken bir takım polisler konusu için "kumpas" soruşturması açıldı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, dosyayı devralan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcısı Küçük, takribî 5 sene 3 aydır yürütülen soruşturmada dün takribî 30 sanık konusu için takipsizlik kararı verdi.

Kararda, Arınç’a suikast iddiasına ait kanıt elde edilemediği, Kozmik Oda’da ise suç bulgusuna rastlanmadığı anlatım edildi. Savcılık, buna rağmen karşı kumpas soruşturması başlattı. Bu kapsamda bir takım polisler konusu için dosyayla merakı olmayan bir takım adların telefonlarının “usulsüz dinlenmesi”, vakaya ait “sahte belgeler” hazırlanması ve “olmayan ihbarlarla” işlemler yapıldığı iddiasıyla ayrı bir dosya açılarak soruşturma kararı alındı.

Arınç’a suikast iddiasının gündemde yer aldığı dönemde, Kıbrıs’ta görevli bir askerin alkollüyken, “Bu Arınç’ı da öldürmek lazım” dediği, bir astsubayın da soruşturmayı ilgilendirebileceği gerekçesiyle savcılığa ihbarda yer aldığı anlaşıldı.

İhbar üstüne söz konusu konuşmayı oluşturan askerin teknik takibe alındığı ve böylece zanlı sayısının arttığı kaydedildi.

Özel Harp Dairesi şekilde isimlendirilen Seferberlik Tetkik Kurulu’nun sırlarını deşifre eden Kozmik Oda soruşturması, 2009’da Bülent Arınç’a suikast girişimi iddiasıyla başlamıştı.

ARINÇ'A SUİKAST İDDİALARI SONRASI YAŞANAN KOZMİK ODA ARAMASI

Seferberlik Tetkik Kurulu’nda görevli Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G, bir ihbar üstüne polis vasıtası ile 19 Aralık 2009 günü Arınç’ın evinin yakınlarında durduruldu. İddiaya göre, subaylardan bir tanesi üstünde Arınç’ın evinin krokisinin yer aldığı bir kağıdı yutmaya çalışıyordu. Bu kağıtta ise Arınç’ın evinin adresinin yazılı yer aldığı iddia edildi.

Dönemin hususi yetkili savcısı Mustafa Bilgili’ye anlatım sağlayan Albay E.Y.B. bilgi sızdırdığından şüphelenilen bir albaya izlediklerini iddia etti. E.Y.B, Arınç’ın adresinin yer aldığı kâğıt için ise, “Kağıdı polis cebime koydu” iddiasında bulundu. Mahkemeye sevk edilen askerler hür bırakıldı. Savcılık, Seferberlik Tetkik Kurulu’nda arama yaptı. Kozmik Oda’daki aramayı ise zamanın Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hakim Kadir Kayan yaptı. Arama 26 gün sürdü.

Arınç: Benim üzerimden operasyon mu yaptılar acaba?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk televizyonunda Aralık 2014'te katıldığı programda 2009'da kendisine yönelik suikast iddiası için başlatılan tahkikat anımsatılarak, "Bu paralel yapının kozmik odaya girmek için gerekçesiymiş, diye düşündünüz mü?" sorusuna şu cevabı verdi: "Öyle bir şey süre vakit aklıma geldi. Bu süreç ilerledikçe ve bu vuruş teşebbüsü ortaya çıktıktan sonra kafama takılan soru şu oldu; 'Acaba benim üstünden bir operasyon mu yaptılar?' Çok çirkin bir tabir fakat kullanımı zorundayım, 'acaba kullanımı mı istediler? Yani kozmik odaya girmeleri gerekiyordu da böyle bir mühim vakayı kamuflaj vasıtası şekilde mı kullandılar' diye. Yalan söylemem gerekmez, içimdeki bir kuşku büyümeye başladı. Acaba bu hadise itibarıyla benim üzerimden bir diğer operasyon yapmış olabilirler mi diye."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar