Bulduğu 2 bin liralık telefonu sahibine teslim etti

Siirt-Batman karayolunda yolcu taşımacılığı yapan şoför Mehmet Emin Akkuş, bulduğu 2 bin lira değerinde ki telefonu sahibine teslim etti. Siirt Batman hattında minibüs şoförlüğü yapan ve Batman ilçe garajında yerde bulduğu telefonu sahibine...

Google Haberlere Abone ol
Bulduğu 2 bin liralık telefonu sahibine teslim etti

Siirt-Batman karayolunda yolcu taşımacılığı yapan şoför Mehmet Emin Akkuş, bulduğu 2 bin lira değerinde ki telefonu sahibine teslim etti.

Siirt Batman hattında minibüs şoförlüğü yapan ve Batman ilçe garajında yerde bulduğu telefonu sahibine iade eden Emin Akkuş, ilçe garajında yolcu beklediği sırada yerde İphone 5S markalı telefon buldu. Akkuş, telefonun sahibini günlerce aradığını ancak bulamadığından saklamak zorunda kaldığını aktardı. Batman’dan Siirt’e gelen ve Siirt’te telefon satıcılığı ve tamirciliği ile uğraşan Bülent Ay’dan yardım isteyen Mehmet Emin Akkuş, arkadaşı vasıtası ile telefonun sahibinin Batman'da öğretmenlik yapan Gül Hayat'a ait olduğunu öğrendi. Telefonun sahibi ile görüşen Akkuş, telefonun yaklaşık 2 günden beri kendisinde olduğunu ve telefonu açan Bülent Ay sayesinde kime ait olduğunu öğrendiklerini belirtti.

BATMAN’DA SAHİBİNE TESLİM EDECEK

Batman’da öğretmenlik yapan ve telefonu kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirten Gül Hayat ise telefonun böylesine sağduyulu insanlar tarafından bulunmasını büyük sevinç ile karşıladığını belirtti. Batman’da telefonu sahibine teslim eden şoför Mehmet Emin Akkuş ise, “Anladığım kadarıyla telefonun piyasa değeri 2 bin TL. Batman’da yolcu beklediğim sırada telefonu yerde gördüm ve yanıma aldım. Telefonu açamadığımdan telefoncu arkadaşım Bülent’ten destek istedim. Kendisi telefonda bazı numaraları arayarak telefonun esas sahibine ulaştı ve sahibinin Batman’da öğretmenlik yaptığını öğrendik.” dedi.

Telefonun başka ellere geçmesi durumunda ise telefonun satılacağını belirten telefoncu Bülent Ay, Akkuş’un yaptığı bu örnek davranışının herkese örnek olması gerektiğini ve şoför Akkuş’un buna benzer aracında cüzdan, senet gibi bir çok önemli eşyaları sahiplerine teslim ettiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar