Bülbül: Üniversite ve belediye bisiklet yollarını artırmalı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öncülüğünde başlatılan ‘Obeziteye karşı bisiklet sürüyorum’ kampanyası genel koordinatörü Özgür Bülbül üniversite alanında yapılan bisiklet yolları boyalarının...

Google Haberlere Abone ol
Bülbül: Üniversite ve belediye bisiklet yollarını artırmalı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öncülüğünde başlatılan ‘Obeziteye karşı bisiklet sürüyorum’ kampanyası genel koordinatörü Özgür Bülbül üniversite alanında yapılan bisiklet yolları boyalarının silindiğini ifade ederek, "Atatürk Üniversitesi’nin bisikletçilere yönelik yaptığı bisiklet yollarında boyalar silinmiş ve bisikletçiler bu durumdan şikayetçi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’da bisikletçilere yönelik bisiklet yollarını artırması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Obeziteye karşı bisiklet kampanyası başlattıklarını dile getiren Bülbül her Pazar günü 7’şer gruplarla bisiklet sürdüklerini belirtti. 2 pazar günü içerisinde 70 kilometreyi aşkın yol kat ettiklerini söyleyen Bülbül, "Üniversitemiz ve Büyükşehir Belediyesi gerçekten çeşitli uygun görülen alanlarda bisiklet yolları yapmışlar öncelikle kendilerine teşekkür ediyoruz. Lakin kampüs içerisinde ki açık mavi renkli bisiklet yollarının boyalarının silindiğini görüyoruz. Üniversitemiz genel sekreterliğinden ricamız baharın da gelmesiyle tekrar bu alanların boyanmasıdır. Büyükşehir Belediye’sinden de Erzurum’da uygun olan başka aktif güzergahlarda bisiklet alanlarını artırmasını istiyoruz. Şüphesiz yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz ve vatandaşlarımız bisiklet sürmenin, sporun önemini biliyorlardır. Belediye ve üniversite ile el ele verip daha büyük projelerle geniş katılımlı etkinlikler gerçekleştirebiliriz." diye konuştu.

DESTEK BEKLİYORLAR

Bisiklet sürücülerin kampüs içerindeki bisiklet alanlarında yayaların yürüdüğü şikayetlerini aldıklarını kaydeden Bülbül sözlerini şöyle sürdürdü: "Erzurum birçok spora elverişli bir kent. Üniversiteli arkadaşlarımız bunu fırsata çevirmeli. Gerçekten yetkililer de spora ve spora yönelik aktivitelere önem veriyor. Projeyi başlattığımızdan beri en çok aldığımız şikayette öğrenci ve yayaların bisiklet yollarından yürümesi bisikletçilerin her an karşılarına yayaların çıkıyor olması. Bu konuda hassasiyet gösterilmesini istiyoruz. Gazeteci adayları olarak iletişimciler olarak böyle duyarlı bir projeye destek bekliyoruz. Arkadaşlarımız obezite konusunun önemini bildiklerinden çoğu bisikleti kiralıyor ve öyle katılıyor turlara. Valiliğimiz, belediyemiz ve üniversitemiz bu genç arkadaşlarımıza projemiz çerçevesinde destek olmalılar."

CİHAN

Yorumlar