BUGİAD’tan Haşim Kılıç’a destek: Hukukun üstünlüğü ihlal edilmemeli

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er, hukukun ihlal edilmesinin en çok işadamlarını huzursuz edeceğini söyledi. Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç’ın konuşmalarına destek veren BUGİAD...

Google Haberlere Abone ol
BUGİAD’tan Haşim Kılıç’a destek: Hukukun üstünlüğü ihlal edilmemeli

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er, hukukun ihlal edilmesinin en çok işadamlarını huzursuz edeceğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç’ın konuşmalarına destek veren BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er, "Ülkemizin dünyanın gözünde saygınlığının hak ettiği düzeye gelmesi, milletimizin kendini güven ortamında hissetmesi için hukukun üstünlüğü ilkesi şarttır. Eğer bu ilkenin ihlal edildiği görülürse iş dünyasında da tedirginlik başlar. Ülke ekonomisinin oluşacak olan tedirginlikle zarar görmesinin engellenmesi, ancak bu ilkenin hala hakkıyla yaşatıldığının milletimizin gözleri önüne serilmesiyle olabilir. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın Anayasa Mahkemesi’nin kuruluşunun 52. yılı sebebiyle yaptığı konuşmada bu doğrultuda oluşan belirsizliği ortadan kaldırmak adına, inandığı doğruları oldukça kararlı ve cesaretli bir şekilde dile getirdiğinden dolayı kutluyoruz." dedi.

Son zamanlarda hukuk sisteminin, doğruluğu ve ispatı bulunmayan iddialarla yıpratılmaya çalışıldığını gözlemlemekte olduklarından bahseden Ali Fuat Er, şunları söyledi: "Yeni dünya düzeninde toplumları bir arada tutan temel yapı taşı, bireylerin hak ve özgürlüklerini merkeze alan bir adalet anlayışıyla oluşturulmuş olan hukuk sistemleridir. Eğer bu sistemin gerektiği gibi işlemesi için çabalayanlar olmaz, aksine etkinliğini azaltmaya, üzerinde hakimiyet kurmaya çalışanlar olursa topluma karşı olan saygınlığını yitirmesi kaçınılmazdır. Haşim Kılıç konuşmasında demokratik sistemlerde güçler ayrılığı ilkesinin oldukça önemli bir yeri olduğundan ve özgürlüklerin garanti altına alınması gerektiğinden bahsederek yargının bu üçlü dengedeki yerinin hayati olduğunu söyleyerek hukuk kurallarının ülke için değerini oldukça anlamlı bir şekilde ifade etmiştir."

Hukukun ülkedeki birlik ve düzenin teminatı olduğunu ve halkın bu sisteme olan güvenine vurgu yapan Er, sözlerini şöyle tamamladı: "Milletimizin adalet olgusuna olan güvenlerinin sarsılmaması için hukuk sistemimizin verimli ve birey odaklı bir işleyişe sahip olduğunu vurgulamak gerekir. Türkiye’nin bu işleyişi yalnızca halkıyla değil tüm kurumlarıyla birlikte benimsemesi gereklidir. Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç’ın ifade ettiği ve dikkatli davranılması gerektiğine işaret ettiği hem hukuk hem de siyasetle ilgili hususlar kulak ardı edilmemelidir. Hukukun üstünlüğü ve adalet anlayışı devletlerin en yüksek refah seviyesine çıkmalarındaki en büyük etkendir. Yakın zamanda yaşanan ve gelecekte yaşanacak olan tüm zorlukları da hukuk düzenimize ve ortak toplumsal değerlerimize sarılarak aşabileceğimizi düşünüyoruz."

CİHAN

Yorumlar