Bu yılın bütün birincileri Diyarbakır FEM’den çıktı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan Lisans Yerleştirme Sonuçları’na (LYS) göre FEM Dershaneleri Diyarbakır Şubesi başarıda rekor kırdı. FEM, Türkiye 6’ıncı derecesinin yanında bütün alanda Diyarbakır...

Google Haberlere Abone ol
Bu yılın bütün birincileri Diyarbakır FEM’den çıktı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan Lisans Yerleştirme Sonuçları’na (LYS) göre FEM Dershaneleri Diyarbakır Şubesi başarıda rekor kırdı. FEM, Türkiye 6’ıncı derecesinin yanında bütün alanda Diyarbakır birincilerini çıkarmanın gururunu yaşadı.

Dershane müdürü Bülent İnce, 1988 yılından beri Diyarbakır’a hizmet verdiklerini, başarının tesadüf değil bir birikimin sonucu olduğunu kaydetti. İnce, “2014 LYS de sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinde birinciler Diyarbakır FEM Dershanesi'nden çıkmıştır.” dedi.

FEM Dershaneleri Diyarbakır Şubesi’nde LYS sonuçlarıyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Dershane müdürü Bülent İnce, her yıl olduğu gibi yıl da büyük bir başarıya imza attıklarını dile getirdi. Türkiye 6’ıncısı, 18’incisi ve 28’incisi derecelerinin yanında 4 öğrencilerinin Diyarbakır birincisi olduğunu kaydetti. 1988'den beri başarıdan başarıya koştuklarını, Diyarbakır'ın en seçkin dershanesi olduklarını bir kez daha kanıtladıklarını anlatan İnce, “Bu başarıların asıl mimarı olan, çalışkan, gayretli, özverili ve öğrencisini daima en yükseklere yönlendiren, branşlarında uzman değerli öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliriz.” diye konuştu.

İnce, şöyle devam etti: “Yıllardan beri Diyarbakır 'da birincilik geleneğini bozmayan FEM Dershaneleri, 2014' LYS de bu geleneğini sürdürdü. FEM yayınları ile sınava hazırlanan öğrenciler başarıya ulaştı. 2014 LYS'de Diyarbakır’da Türkiye 6. olan Muhammed Rıdvan Karakaş, Türkiye 18’incisi olan Selenay Artemel ve Türkiye 28’incisi olan Mahmut Fehmi Bal’ın da FEM’li olmasının sevincini yaşıyoruz. Türkiye geneli yapılan denemeler, öğrencinin gelişimini bire bir takip eden tecrübeli öğretmenlerimizle başarıya ulaştık. FEM kalitesini Diyarbakır halkına sunmanın onurunu yaşıyoruz. 2014 LYS de sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinde birinciler Diyarbakır FEM Dershanesi'nden çıkmıştır. Bu başarılarıyla ailesinin ve öğretmenlerinin gurur kaynağı olan öğrencilerimiz liselere hazırlanırken de bizi tercih etmişlerdi. İlköğretimden beri düzenli çalışmalarından taviz vermeyerek güzel bir başarı elde ettiler.”

2014 LYS’ye göre Diyarbakır FEM Şubesi'nin dereceleri şöyle:

Muhammed Rıdvan Karakaş: MF-3 Türkiye 6.sı Diyarbakır 1.si, MF-2 Türkiye 15.si Diyarbakır 1.si. MF-4 Türkiye 43.sü Diyarbakır 1.si.

Selenay Artemel (Ek Puanlı) TS-2 Türkiye 18.si, Diyarbakır 1.si.

Mahmut Fehmi Bal: TS-1 Türkiye 28.si Diyarbakır 1.si, TM-2 Türkiye 53.sü Diyarbakır 1.si;

Ozan Kurt (Ek puanlı) MF-1 Türkiye 17.si Diyarbakır 1.si, MF-2 Türkiye 20.si Diyarbakır 1.si

CİHAN

Yorumlar