Bu sene 75 bin Rus'un Antalya bölgesinde kültür turuna çıkması bekleniyor

Dünyaca ünlü Antalya Side Antik Kent'te ilkbahar dönemi Rus kültür, tarih ve arkeoloji turları başladı.

Google Haberlere Abone ol
Bu sene 75 bin Rus'un Antalya bölgesinde kültür turuna çıkması bekleniyor

Dünyaca ünlü Antalya Side Antik Kent'te ilkbahar dönemi Rus kültür, tarih ve arkeoloji turları başladı. 1 Mayı tarihine kadar 25 bin Rus turistin Side, Selge, Seleukeia, Perge, Olimpos, Myra, Termessos ve Xanthos Antik Kent'te kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkacağını bildirildi.
Rus kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turları ile ilgili Side'de açıklamada yapan Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü ve arkeoloji turizmi uzmanı Dr. Natalia Baranov, 1 Mayıs tarihine kadar 25 bin Rus turisti Antalya bölgesinde bulunan 46 tarihi ören yerinde arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkaracaklarını söyledi.
Geçen yıl 48 bin 600 Rus turistin Antalya'da bölgesinde bulunan tarihi ören yerlerini ziyaret ettiğini belirten Baranov, bu seneki hedeflerinin 75 bin olduğunu söyledi.
Kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına Rusların ilgisinin her geçen gün arttığını belirten Baranov, "Rus turistler deniz,kum ve güneş turizmi yanı sıra her geçen gün Antalya bölgesindeki kültürel varlıkları tanımaya yönelik etkinliklere ilgisi arttı. Antalya kültür ve arkeolojik varlıkları tanımada da ayrıcalıklı bir şehir. Rus turistler için kültür turunda iki öncelikli antik kenti var;bunlar Xanthos ile Side. " diye konuştu.
Rus kültür turizmi uzmanı arkeolog Dr. Olga Ahmetov, arkeoljik varlıkları tanıma turlarına genelde maddi durumu iyi ve entelektüel Rusların ilgi gösterdiğini kaydetti.
Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün, geçen 6 bin Rus turisti Antalya bölgesinde kültür turuna çıkardıklarını bu yılki hedeflerinin 10 bin olduğunu ifade etti. CİHAN

Yorumlar