Bu öğrenciler tedavi oluyor, hem eğitim alıyor

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi İlköğretim Okulunu ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Bu öğrenciler tedavi oluyor, hem eğitim alıyor

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Hastane ilköğretim okulunda öğrencilerle buluşup geçmiş olsun dileklerinde bulunan Atilla Gülsar, “Çeşitli nedenlerden dolayı hastanede tedavi altına alınan öğrencilerimiz hastane bünyesinde kendileri için açılan okulda arkadaşları ile birlikte eğitimlerine devam ediyor. Hastane okullarının asıl amacı, psikolojik travmanın etkisini azaltmak. Üstesinden gelemeyeceği yaş ve konumda olan hasta çocuğun sorunlarını paylaşıp, acılarını dindirmek. Burada en önemli nokta, çocuk hasta da olsa eğitimine devam edebilmektedir” dedi.

Hastane okullarından ilköğretim çağındaki öğrencilerin yararlandığını belirten Gülsar, çeşitli hastalıklarından dolayı hastanelerde tedavi gören çocukların eğitim-öğretimden geriş kalmaması için çalışıldığını söyledi.

Milli Eğitim müdürlüğü tarafından görevlendirilen öğretmenler eğitimleri kimi zaman dersliklerde, gerekirse öğrencilerin yatakları başında gerçekleştiriliyor. CİHAN

Yorumlar