Bu mahalleyi kırk yıldır kadınlar yönetiyor

Bolu’da Bahçelievler Mahallesi'ni 40 yıldır kadın muhtarlar yönetiyor. 2 dönemdir mahalle muhtarı olan Selma Hancıoğlu üçüncü dönem için kolları sıvadığını ve bu dönem değişiklik olsun diye iki erkek azaya yer verdiğini belirtiyor.

Google Haberlere Abone ol
Bu mahalleyi kırk yıldır kadınlar yönetiyor

Bolu’da Bahçelievler Mahallesi'ni 40 yıldır kadın muhtarlar yönetiyor. 2 dönemdir mahalle muhtarı olan Selma Hancıoğlu üçüncü dönem için kolları sıvadığını ve bu dönem değişiklik olsun diye iki erkek azaya yer verdiğini belirtiyor.

Bolu’nun en büyük mahallelerinden olan 5 bin nüfuslu Bahçelievler Mahallesi'ni 1960’lı yıllardan günümüze dek kadınlar yönetiyor. İlk seçilen kadın muhtarın ardından bu süre içerisinde bir defa erkek muhtarın seçildiği mahallede semt sakinleri sürekli kadın adayları muhtar olarak seçmiş. İlk olarak 1964 yılında seçilen Meliha Bandakçıoğlu’nun muhtar olarak seçilmesinin üzerinden tam 40 yıl geçmiş durumda. Mahallenin mevcut muhtarı Selma Hancıoğlu ise 2004 yerel seçimlerinde göreve geldi. Üçüncü dönem içinde yönetime talip olduğunu söyleyen Hancıoğlu, bu dönem değişikli olsun diye 2 erkek azaya listesinde yer verdiğini söylüyor. Mahallede oturan bayanlar ise Hancıoğlu’nu sonuna kadar desteklediklerini belirtiyor. Hancıoğlu’nun karşısında ise geçen dönem rakibi olduğu bir erkek aday var.

“ERKEK AZAYA YER VERDİM”

Mahalle muhtarı olarak 2 dönemdir Bahçelievler Mahallesi'ni yöneten emekli banka müdürü Selma Hancıoğlu Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) sorularını yanıtladı. Seçimlerdeki başarısının sırrını açıklayan Selma Hancıoğlu, “Bahçelievler Mahallesi, Bolu’nun 3. büyük mahallesi oluyor. 64 ve 84 yılları arasında Meliha Bandakçıoğlu Hanım daha sonra bir erkek Canbazoğlu muhtarlık yaptı. Daha sonra onun azası olan Zürüye Doğanöz muhtarlık yaptı. 2004 yılında muhtarlıktan ayrılmaya karar verince bende değerlendirdim. 2004 yılında 5 aday arasından seçildim. 2009 yılında yeniden aday oldum. Allah nasip ederse 2014 seçimlerinde de üçüncü dönem olarak devam etmeyi düşünüyorum. Destek verenlere şimdiden teşekkür ediyorum. Bahçelievler Mahallesi'nde kadın muhtara sıcak ve olumlu bakılıyor. Bununda yararını görüyorum. Karşımda bir erkek aday var. Erkek ya da kadın diye tam ayrımcılık yapmıyorum. Daha önceki tecrübemiz ve gösterilen teveccüh olumlu yansıyor. 40 yıl olmuş oluyor Allah nasip ederse 45. yılda da kadınlar bu mahallede muhtarlık yapacak. Aza listemde de pozitif ayrımcılık yaparak kadınlara yer verdim. Bu dönem 2 erkek azaya da yer verdim. Bir yıldır da mahallemizi sosyal medyadan bilgilendirmelerimiz yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

    Mahalle sakinlerinden Nadide Özersin ise muhtar Selma Hancıoğlu hakkında şu ifadeleri kullandı: “1988 yılından bu yana mahallede oturuyorum. Bu dönem zarfında muhtarlıklarda bayan muhtarlar vardı. 10 yıldır Selma Hanım Bahçelievler Mahallesi'nde muhtarlık yapıyor. Çok memnunuz. Bütün dertlerimizi paylaşıyoruz. O da çok yönlü çalıştığı için tekrar muhtar olmasını istiyoruz.”

    Yıllardır bu mahallede oturduğunu ifade eden semt sakinlerinden Türkan Atam Dudak ise “1998 yılından beri bu mahallede oturuyorum. İlk oturduğum yıllarda da bir bayan muhtar vardı. Şanda da bir muhtar var. Biz bayanlar olarak çok memnunuz. Umarım bir kez daha seçilir. Çok geniş çevresi olan bir insan. Umarım mahallemizin geleceği için tekrar seçilir. Ben seçilmesi için elimden geleni yapacağım." şeklinde konuştu.

    Mahalle sakinlerinden Muhsine Çelimli ise “İyi diyorum. Ben bir sorun olduğu zaman kendini daha iyi ifade edebilirsiniz. Bence bayan olması daha iyi” sözleri ile Hancıoğlunu desteklediğini söyledi. CİHAN

Yorumlar