Bu köyde iki doktor, iki hemşire ve eczane var

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Kızıldere Köyü Muhtarı Ali Pekel, aile sağlığı merkezlerinin kendileriyle birlikte 10 köye daha hizmet verdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bu köyde iki doktor, iki hemşire ve eczane var

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Kızıldere Köyü Muhtarı Ali Pekel, aile sağlığı merkezlerinin kendileriyle birlikte 10 köye daha hizmet verdiğini söyledi. Pekel, 400 nüfuslu Kızıldere’nin, merkezî köy olmasından dolayı birçok imkana sahip olduğunu söyledi.

Kızıldere’nin her yönüyle her geçen gün daha da geliştiğini ifade eden Muhtar Pekel, “Etrafımızda 10 köyümüz var. Toplam bu köylerimizin nüfusu 6 bin 500 civarında. Köyümüz merkezî köy olduğu için aile sağlığı merkezimiz var. Önceden sağlıklı ocağıydı, aile hekimliğine geçince bu hizmeti almaya başladık. Burada iki doktor, iki hemşire ve bir görevlimiz var. Aynı zamanda köyümüzde, her köyde olmayan eczanemiz var. Doktorlarımız, köyümüze ve komşu köylere sağlık hizmeti veriyorlar. Doktorlarımızdan birisi aile sağlığı merkezimizde görev yaparken bir doktorumuz da köylere mobil hizmet veriyor. Köylümüzün ayağına giderek sağlık hizmeti veriyor. Eczacımız da köylümüze ilaçlarını ulaştırıyor.” dedi.

Kızıldere'de ayrıca 20’ye yakın işyeri ve üç incir işletmesi olduğunu da ifade eden Ali Pekel, “Köyümüz sosyal açıdan da her geçen gün gelişiyor. Köyümüzde 20 işyeri, üç tane büyük incir işletmesi var. Mevsiminde bazı işletmelerde 100'e yakın kişi çalışıyor. Şu anda da işçi çalıştıran işyerleri var. İlkokul ve ortaokulumuzda 242 öğrencimiz var. Altı köyümüzün öğrencileri, köyümüzde taşımalı olarak eğitim görüyor. 16 öğretmenimiz, müdür, müdür yardımcımız ve hizmetlimiz de var.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar