Bu Köprüyü Devlet Değil, Vatandaş Yaptı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak beldesinin Büyükkadağan ve Fırat mahallelerinde yaşayanların istediği köprü sonunda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bu Köprüyü Devlet Değil, Vatandaş Yaptı

Hayırsever vatandaşın yaptırdığı köprü sayesinde iki mahalleye ait yaklaşık 500 büyükbaş hayvan ve çobanlar her gün meraya gidip dönerken Karasu Nehri'nin suları ile boğuşmaktan kurtuldu. 

Büyükkadağan ve Fırat mahallesinde yaşayanların yaklaşık 500 büyükbaş hayvanı, 1.5 kilometre uzaklıkta bulunan meraya gitmek için günde iki kez Karasu Nehri'ni yüzerek geçmek zorunda kalıyordu. Her yıl 15-20 civarında hayvan, Karasu Nehri'ni geçerken suya kapılıp telef oluyordu. Bu durum, hayırsever Celal Toraman’ı harekete geçirdi. Hayırsever iş adamı, Karasu Nehri üzerine 1 milyon 150 bin lira harcayarak 90 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde bir köprü yaptırdı. Celal Toraman'ın, eşi Gül Toraman’ın doğduğu beldeye yaptırdığı Gül-Celal Toraman Köprüsü sayesinde 130 hanesi bulunan ve yaklaşık 470 kişinin yaşadığı mahallelerdeki hayvanlar ve vatandaşlar, azgın sularla boğuşmaktan kurtuldu. 

Büyükkadağan Mahallesi Muhtarı Ahmet Taşpolat, Celal Toraman’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Taşpolat, “Hayvanlarımız yıllardır Karasu Nehri'nden yüzerek karşıya geçiyorlardı. Büyükbaş hayvanlarımızdan her yıl 15 - 20’ye yakını telef oluyordu. Sağ olsun Celal Toraman hayırsever vatandaşımız sayesinde köprümüzün 2011 yılında yapımına başlandı. 2013’ün sonbaharında da bitti ve açtık. Mağduriyetimiz önlenmiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun.” dedi. 

Fırat Mahallesi Muhtarı Mehmet Canpolat ise “Bundan bir iki seneye kadar hayvanlarımızdan en az 10 tane, 20 tane telef oluyordu. Bu sene o sıkıntımız yoktur. Ortadan kalktı. Allah razı olsun.” diye konuştu.

Köyün çobanı Ayhan İlter, şunları söyledi: “Çobanlığı yaparken çocuklarımızla beraber, hayvanlarımızla beraber sudan geçiyorduk. Önce hayvanları geçiriyorduk sonra biz geçiyorduk. Hayvanlarımız telef oluyordu. Biz de tehlike altındaydık. Bu köprüyü yapandan Allah razı olsun.” 

Yorumlar