Bu ailenin derdi seçim değil, geçim

Batman Bayındır Mahallesi 3660 Sokak'ta bir çadırda barınan 5 kişilik aile, yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Bu ailenin derdi seçim değil, geçim

Batman Bayındır Mahallesi 3660 Sokak'ta bir çadırda barınan 5 kişilik aile, yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyor. Yazın sıcağında, kışın soğuğunda sığındıkları küçük bir çadırda yaşayan Bozyel ailesi, “Derdimiz seçim değil, geçim. Bizim halimizi sormayan her yetkili ve kişilerin artık bizleri fark etmelerini bekliyoruz.” dedi.

Babaları vefat eden çocuklar ve yaşamını onlara adayan anneleri, komşularının kendileri için topladığı para ile arsa sahibi oldu. Fedakâr komşularının biriktirdiği para ile aileye küçük bir arsa alınırken, aile, hiçbir gelir kaynağı olmadığından çadırda yaşamak zorunda kaldı. 4 çocuk annesi Herdem Bozyel, kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini ifade ederek, “4 çocuğumdan 2’si okula gidiyor. Eşim vefat ettiğinden bu yana yaşamımız zorlaştı. Fedakâr komşularım bize arsa verdiler ama arsaya bir tuğla koyacak maddi imkânımız yok. Yazın sıcaktan, kışın soğuktan etkileniyoruz. Çadırda bu nedenle yaşamak çok zor. Valilik, Belediye ya da hayır kurumlarından sığınacak bir ev için yardım bekliyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar