BTÜ, belediyeleri çevre konusu etrafında buluşturdu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Bursa belediyelerini ‘çevre’ konulu toplantıda bir araya getirdi. Bursa ve civarındaki çevre sorunlarının saptanması ve çözüm üretilmesine katkıda bulunmayı hedefleyen ‘Çevre Projeleri Toplantısı’...

Google Haberlere Abone ol
BTÜ, belediyeleri çevre konusu etrafında buluşturdu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Bursa belediyelerini ‘çevre’ konulu toplantıda bir araya getirdi. Bursa ve civarındaki çevre sorunlarının saptanması ve çözüm üretilmesine katkıda bulunmayı hedefleyen ‘Çevre Projeleri Toplantısı’ BTÜ Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi (DBMMF) Seminer Salonu'nda gerçekleşti.

BTÜ Proje Destek Ofisi (PDO) tarafından organize edilen toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden uzmanlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Altun, ilki düzenlenen ‘BTÜ Çevre Projeleri Toplantısı’ ile yaptıkları bilimsel çalışma ve araştırmaları çevrenin hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirterek, “BTÜ Çevre Projeleri Toplantısı’nda kamu kurum ve kuruluşları ile ortak çalışmalar yaparak çevre konusunda projeler üretmeyi umuyoruz.” dedi.

Hızlı kentleşmeyle birlikte oluşan nüfus artışının, çevre kirliliği ve sağlığı riskini artırdığını belirten Prof. Altun, “Gelecek nesiller için son derece önemli olan çevre sorunlarına karşı çözüm üretici projeler geliştirmek ve uygulamak adına özellikle üniversiteler ve belediyelere her geçen gün daha fazla sorumluluk düşmektedir. Bu sorumlulukların bilinciyle çevre sorunlarının çözümünde teknolojik, pratik, kalıcı ve yenilikçi öneriler sunmak konusunda üniversitemizin işbirliğine hazır olduğunu belirtirim.” diye ifade etti.

CİHAN

Yorumlar