BTSO Yönetim Kurulu Başkanı: Komitelerimiz Bursa’daki değişimin dinamosudur

Ortak akıl anlayışı doğrultusunda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) sektörel dinamiklerini harekete geçirmek amacıyla ilk kez başlatılan genişletilmiş istişare toplantıları, 24.

Google Haberlere Abone ol
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı: Komitelerimiz Bursa’daki değişimin dinamosudur

Ortak akıl anlayışı doğrultusunda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) sektörel dinamiklerini harekete geçirmek amacıyla ilk kez başlatılan genişletilmiş istişare toplantıları, 24. ve 30. Meslek Komiteleri ile başladı.

    Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantılarda, kağıt ve kağıt esaslı ambalaj malzemeleri sektör temsilcilerinin oluşturduğu 24. Meslek Komitesi ile akaryakıt sektörü üyelerinin bulunduğu 30. Meslek Komitesi temsilcileriyle sektörler hakkında detaylı analizler yapıldı.

    BTSO’nun oda ve borsalar arasında örnek gösterildiği projelerin sadece kentin değil ülkenin de gündeminde olduğunun altını çizen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, şöyle konuştu: “Proje ve çalışmalarımızın odak noktasını komitelerimizden gelen sektörel talep ve öneriler oluşturuyor. Bursa iş dünyasının nabzını tutan komitelerimiz, kentin ortak aklı dediğimiz dinamiğin en önemli bileşenidir. BTSO’da başlayan yeni dönemle birlikte tüm meclis üyelerimiz ve komitelerimiz Bursa’daki değişimin dinamosu rolünü üstlenmiştir. Yönetim olarak komitelerimizden gelen talep ve projelerin takipçisi olmayı, çalışmalarına destek vermeyi öncelikli görevimiz olarak görüyoruz.”

    PETROL ARAMA FAALİYETLERİNİN ÖNEMİ

    İrfan Koç yönetiminde toplanan ve akaryakıt sektörünün detaylı bir şekilde analiz edildiği 30’uncu Meslek Komitesi Toplantısı’na katılan İbrahim Burkay, sektörle ilgili komite üyeleriyle bilgi alışverişinde bulundu. Türkiye’nin günlük ham petrol talebi ile yerli üretim arasındaki farkın Türkiye’yi dünyanın en büyük petrol ihracatçılarından birisi haline getirdiğini ifade eden Burkay, “Komşularımız gibi zengin petrol ve doğalgaz rezervlerine sahip olmasak da yine de keşfedilmeyi bekleyen kaynaklarımız mevcuttur. Bu nedenle Türkiye’de petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu.

    Geçen yıl Haziran ayında yürürlüğe giren Türk Petrol Kanunu’nun sektör için belirleyici nitelikte olacağına da değinen Burkay, şunları ifade etti: “Yeni kanunla, sektör ve uygulayıcılar açısından ruhsatlandırma usulündeki bürokratik işlemler asgariye indirilmektedir. Petrol arama ve üretim faaliyetlerinin hızlandırılması için de yatırımların teşvik edimesi amaçlanmaktadır. Bürokrasiyi azaltırken yerli ve yabancı girişimcilerin de önü açılmış oluyor. Diğer taraftan Petrol Kanunu ile oluşan rekabet ortamından ve gelen yeni zorunluluklardan bayilerimizin zora düşme riskleri de söz konusu. Gerek pompa fiyatlarının altında satılan akaryakıtlar nedeniyle oluşan hakısız rekabet gerekse de ticari araçlarda kullanılan 10 numara yağların ekonomik ve çevresel olarak olumsuz etkileri de üzerine gitmemiz gereken önemli sorunlar. Bunların dışında da talep ve önerilerinizin takipçisi olacağımızı belirtmek isterim.”

    BTSO’da düzenlenen ve Komite Başkanı Ramazan Kaya’nın yönetiminde gerçekleştirilen 24. Meslek Komitesi Toplantısı’nda ambalaj ve kağıt ürünlerinin geri kazanımı konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin dünyada 25’inci büyük kağıt-karton üreticisi olduğunu ifade etti.

    Sektörün gelişmesindeki başlıca etkenleri ise hızlı kentleşme, yaşam standartlarının yükselmesi ve tüketim alışkanlıklarındaki değişmeler olarak gösteren Başkan Burkay, “Sektörün güçlendirilmesi gereken yönleri teşvikler ve teknolojik yenilenmedir. Birinci gündemi ise ambalaj ve kağıt ürünlerinin geri kazanımıdır. Ambalaj sanayi özellikle 2010’daki yüzde 18’e yaklaşan büyüme oranıyla hızlı gelişen bir sektördür. Kağıt sektörü üreticileri ve ihracatçılarımızla 2023 yılına kadar 35 milyar Euro’luk katma değer yaratmak için yola çıktık.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar