BTSO Enerji Konseyi Başkanı Dağlıoğlu: Facianın sebebi araştırılmalı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Enerji Konseyi Başkanı, Yakıtlar ve Madencilik Komitesi Meclis Üyesi Erol Dağlıoğlu, hiçbir şeyin bir insanın canından daha değerli olamayacağına da dikkat çekerek, olayın sebebinin ortaya çıkarılması...

Google Haberlere Abone ol
BTSO Enerji Konseyi Başkanı Dağlıoğlu: Facianın sebebi araştırılmalı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Enerji Konseyi Başkanı, Yakıtlar ve Madencilik Komitesi Meclis Üyesi Erol Dağlıoğlu, hiçbir şeyin bir insanın canından daha değerli olamayacağına da dikkat çekerek, olayın sebebinin ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Yaşanılan acının tarif edilemeyecek büyüklükte olduğunu vurgulayan Dağlıoğlu, şunları kaydetti: "Soma Kömür İşletmeleri’ndeki kazada can kayıplarımızı ve göçük altında kalan madencilerimizin bulunduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendik. Yaşanan bu elim durumla ilgili kelime bulmakta zorlanıyoruz. Acı bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu olay ülkemizi çok derin bir üzüntüye boğdu. Maden faciasında 200'ün üzerinde işçinin hayatını kaybetmesi, halen belirsiz sayıda yaralı olması ve toprak altındaki diğer işçilere ulaşılmaya çalışılması faciayı, ülkenin ve çalışma hayatımızın en önemli olayı haline getiriyor. Facianın ortaya çıkma sebeplerinin titizlikle araştırılması ve gereği yapılması gerektiğinin altını çiziyoruz."

CİHAN

Yorumlar