Brokoli Bafra'da üretiliyor Türkiye genelinde tüketiliyor

Bafra Ovası'nda yetişen brokoli sebzesi büyük talep görüyor. 20 yıldır brokoli yetiştiren üretici Cavit Ayfer, "20 yıl önce bana 'brokoli sebzesini yetiştir' dediklerinde gülmüştüm.

Google Haberlere Abone ol
Brokoli Bafra'da üretiliyor Türkiye genelinde tüketiliyor

Bafra Ovası'nda yetişen brokoli sebzesi büyük talep görüyor. 20 yıldır brokoli yetiştiren üretici Cavit Ayfer, "20 yıl önce bana 'brokoli sebzesini yetiştir' dediklerinde gülmüştüm. Şimdi taleplere cevap veremiyoruz." dedi.

Brokolinin henüz Türkiye'de çok bilinmediği yıllarda ziraat mühendisleri tarafından 'bu sebzeyi yetiştir para kazanırsın' teklifi ile işe başladığını belirten Cavit Ayfer, "Önce 'bu ne biçim sebze' diye kendi kendime sormuştum. Fakat son yıllarda brokolinin kıymeti ve vitamini bakımından yok satmaya başladı. Fiyatları ise kilogramda 2 TL’den satılıyor. Karpuzlu köyünde yetiştiriyorum. Türkiye’de İstanbul, Ankara başta olmak üzere her yere yolluyoruz." diye konuştu.

Sağlıkçılar tarafından brokolinin güçlü bir kanser savaşçısı olarak tanımlandığını aktaran Ayfer, "Yemek borusu, mide, bağırsak kanserleri tehlikesini azaltmaktadır. Brokolide ayrıca B1 ve C vitamini vardır. Brokoli, mesane kanseri tümörünün şekline çok benzer ve mesane kanserini önleyici ve tedavi edici bir sebzedir. Brokoli mutlaka et yenilen öğünlerde garnitür olarak ya da salata olarak alınmalı. Etin kansere neden olabilecek zararını brokoli yok eder.’’ şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar