Bozok Bereket Kervanı Sorgun’da iftar verdi

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi işbirliği ile hazırlanan ve "Gönül sofrasında sizlerle" sloganıyla yola çıkan “Bozok Bereket Kervanı’ Sorgun ilçesinde iftar verdi. İftar programına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı,...

Google Haberlere Abone ol
Bozok Bereket Kervanı Sorgun’da iftar verdi

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi işbirliği ile hazırlanan ve "Gönül sofrasında sizlerle" sloganıyla yola çıkan “Bozok Bereket Kervanı’ Sorgun ilçesinde iftar verdi.

İftar programına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı, Vali yardımcıları Adnan Daldal ve Yavuz Güner, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, il ve ilçe kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Abdulkadir Yazıcı, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ile birlikte iftar öncesi ilçe merkezini gezerek esnaf ve vatandaşları iftara davet etti.

Vali Abdulkadir Yazıcı, iftar öncesi yaptığı konuşmada geçen yıl başlanan Bozok Bereket Kervanı'nın Yozgat’ın merkezi ile ilçelerinde iftar sofrası kurduğunu belirterek 48 bin Yozgatlı ile gönül sofrasında iftar açtıklarını hatırlattı.

Bozok Bereket Kervanı'nın bu yıl da aynı güzellikle ilçeler ve il merkezinde karşılandığını vurgulayan Yazıcı, "Kervanımızın bu yıl ki son ilçe programını Sorgun ilçemizde yapıyoruz. Geçen sene 48 bin Yozgatlı hemşerimezle iftar yapmıştık. Bu yıl da yaklaşık 60 bin vatandaşımız kervanımızın sofrasında iftarını açtı.Bu yıl bununla birlikte fakir ve zengin ayrımı yapmadan herhangi bir farklılık gözetmeden herkesi iftarımıza davet ettik." dedi.

Vali Yazıcı, yemeklerin en güzelinin milletle yenen, helal yemek olduğunu ifade ederek, "Yemeklerimizi sofralara getirene kadar titiz davrandık. Steril olmasına dikkat ettik. Helal olmasına dikkat ettik. Resulullah’ın (s.a.v) sünnetine uygun olmasına dikkat ettik. Aynı yemeği hep birlikte yemeye niyet ettik ve bunu da başardık. Bu güzel tabloyu oluşturan bütün Yozgatlı kardeşlerime teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Programda vatandaşlar, teravih vaktine kadar Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilen ilahileri dinledi. Tiyatro sanatçısı Burak Öngel’in ‘Çelebi Emmi’ isimli sahne performansı ve yarışma programı ise izleyenlerden büyük beğeni aldı.

CİHAN

Yorumlar