Boynuzlu koyun beşiz yavruladı

Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Esenetepe köyünde, geçimini çiftçilik ve hayvancılıkla sağlayan Rafet Doğan'ın boynuzlu koyunu beşiz yavruladı.

Google Haberlere Abone ol
Boynuzlu koyun beşiz yavruladı

Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Esenetepe köyünde, geçimini çiftçilik ve hayvancılıkla sağlayan Rafet Doğan'ın boynuzlu koyunu beşiz yavruladı. Geçen yıl ilk yavrularını veren ve ikiz doğuran koyunun bu yılki kuzularının biri erkek, dördü dişi.

Hayvanlarına çok iyi baktığını, diğerlerinin de ikiz, üçüz veya beşiz yavruladığını belirten 60 yaşındaki Doğan, kuzulara eşi Nursiye Doğan ile çocukları gibi bakıyor. Doğan, “Boynuzlu dişi koyunumuz, bu sene beşiz yavruladı. Geçen yıl ilk yavrulamasında da ikizdi. Beş yavrunun hepsine anne koyunun sütü yetmediği için iki tane kuzumuzu ineklerimizden sağdığımız sütle, biberonla besliyoruz. Koyunlarıma çok iyi baktığım ve cins koyunlar olduğu için hep ikiz, üçüz yavruluyorlar. Bu sene ise ilk kez beşiz yavruladı. Koyunlarımın ikiz ve üçüz yavrulaması sayesinde bir kısmını satıp Bağ-Kur borcumu ödedim ve emekli oldum. Eşimle birlikte hepsine gözümüz gibi bakıyoruz.” dedi.

Rafet Doğan, cins koyunlarının devamı için beşizlerden birini damızlık ayıracak. Annesi bakamadığı için biberonla besledikleri iki kuzuyu ise komşularına verecekler. CİHAN

Yorumlar