Boydak: KalDer ile iletişimde olanlar hep kazanıyor

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) işbirliğiyle, “Kayseri Deneyim Paylaşım Konferansı” düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, kurumsal itibarı üst düzeyde olan...

Google Haberlere Abone ol
Boydak: KalDer ile iletişimde olanlar hep kazanıyor

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) işbirliğiyle, “Kayseri Deneyim Paylaşım Konferansı” düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, kurumsal itibarı üst düzeyde olan KalDer’in, Türkiye'nin önemli kuruluşlarından biri olduğunu ve onunla iletişim içinde olanların hep kazandığını söyledi. Boydak, "Burayla iletişim içerisinde olanların, buraya katılanların büyük kârda olduğunu düşünüyorum. Sayın Hamdi Doğan’ın da kurumsal manada KalDer’e çok şey kattığını biliyoruz. Odamızda KalDer temsilciliği açılması gündeme gelince memnuniyetle destek verdik. Burada her şeyimizle hazırız dedik. Üyelerimize katkı sağlayacak her faaliyet bizim için çok önemli. Tüm imkânlarımızı, karşılıklı seferber ilan etmiş durumdayız. Bildiğim kadarıyla da güzel bir ortam yakalandı ve faaliyetler aralıksız sürüyor.” dedi.

KalDer yolculuğuna katılan firmaların önce ulusal, daha sonra uluslararası düzeyde ön plana çıkacağını ifade eden Boydak, “Türkiye'ye baktığımızda, yüzde 80-82 özel sektörün yatırımlarıyla büyüme yolculuğunu devam ettirdiğini görüyoruz. Özel sektörlerin de kâr yapması, ihracatlarını arttırması lazım. Bu yolculuklardan daha iyi istifade eden kuruluşların öne geçtiklerini ve marka değerlerinin arttığını da çok iyi biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, Kayseri’nin her zaman işadamları ve sanayicileriyle örnek bir gelişme gösterdiğini belirterek, desteklerinden dolayı KAYSO Başkanı Boydak’a teşekkür etti. KalDer hakkında bilgi veren Doğan, 1990'lı yıllarda iş dünyası tarafından kurulan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, çalışmalarını gönüllülük esasıyla yürüttüğünü söyledi. Çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlediklerini, son iki yılda 8 bin kişiyle buluştuklarını, 2005'ten bu yana da 125 markayı kapsayan "Türkiye Müşteri Memnuniyeti" adı altında bir endeks yayınladıklarını belirtti. Amaçlarının Türkiye'nin yaşam kalitesine katkıda bulunmak olduğunu belirten Doğan, "Küresel rekabet ortamı içerisinde Türk iş dünyasının, sanayisinin tanınırlığının ve rekabet edilebilirliğinin arttırılması önemli. Ülkeler artık gelişmiş, az gelişmiş olarak kategorilere ayrılmıyor, üretim faktörü odaklı ve inovasyona odaklı ülkeler olarak sınıflandırılıyorlar." dedi. İnovasyonun hem firmalar hem de ülkeler açısından önemine dikkati çekerek, "Türkiye'nin en büyük projelerine baktığımızda, hâlâ altyapıya yönelik projelerden oluştuğunu görüyoruz. Bunu küçümsemiyoruz ancak dünya nereye doğru gidiyor diye baktığımızda, onlar çoktan başka şeylere yönelmişler. Aşmamız gereken bir nokta var, bu da inovasyonda yatıyor. Bugün hepimizin kullandığı cep telefonları olmadan önce Finlandiya'nın milli geliri fert başına 10 bin dolar, işsizlik oranı yüzde 20'ydi. Telefonları piyasaya sürdükten sonra ise milli gelir 20 bin doların üstüne çıktı, işsizlik de sıfıra indi. İnovasyonun ekonomik gelişmeye katkısının en güzel örneği budur." diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer, "Felsefe, Verimlilik, İnsan" konulu bir sunum yaptı. Konuşmaların ardından, KalDer Kayseri Temsilciliği açıldı. Ayrıca KalDer'e yeni üye olan firmaların iyi niyet sözleşmeleri imzalandı.

Toplantının “Mükemmelliği Paylaşmak” konulu ikinci bölümünde ise VİKO Teknik Bölümler Direktörü Orhan Ünal, TPM Danışmanı Türker Bozunoğulları ve Tüpraş Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Bayraktar yönetim modelleri, toplam kalite yönetimi ve mükemmellik modeli gibi konularda katılımcılara tecrübelerini aktardı. CİHAN

Yorumlar