Boyabat'ta Ramazan bitti şenlikler başlıyor

Sinop’un Boyabat ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan yayla şenlikleri ve festivaller, Ramazan ayının bitmesi ile başlıyor. Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi ile bayram sonrasına bırakılan şenlikler Ramazan Bayramı’nın 3....

Google Haberlere Abone ol
Boyabat'ta Ramazan bitti şenlikler başlıyor

Sinop’un Boyabat ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan yayla şenlikleri ve festivaller, Ramazan ayının bitmesi ile başlıyor. Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi ile bayram sonrasına bırakılan şenlikler Ramazan Bayramı’nın 3. günü başlıyor.

Birçok köyün dernek çatısı altında yaptığı ve geleneksel hale gelen festival ve şenliklerin, vatandaşların ve özlem çekenlerin kaynaşmalarını sağladığını belirten Bayramca Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ergün Gedikoğlu, 30 Temmuz tarihinde Bayramca Köyü Kıran Yaylası’nda yapacakları ‘‘Geleneksel Keşkek ve Yayla Şenliği’’ festivaline tüm vatandaşların davetli olduğunu söyledi. Şenliklerin dostluk bağlarını güçlendirdiğine dikkat çeken Gedikoğlu, ‘‘Festivalimiz artık geleneksel hale geldi. Tüm halkımız davetlidir.‘‘ dedi.

Bayramca köyü gibi Boyabat merkez ve çevre köylerinde çoğunlukla bu tür festival ve şenlikler yapılıyor. Şenliklerde Boyabat ile özdeşleşen Keşkek yemeği ikramı yapılırken, müzik eğlence, ağalık seçimi, hediye çekilişleri, davul zurna şov, yöresel oyunlar ile sürprizler gibi etkinlikler yapılıyor. Etkinlikler diğer köyde de sıra ile yapılıyor. Köylüler dev kazanlarda pişirecekleri keşkek yemeği için şimdiden hazırlıklara başladı.

CİHAN

Yorumlar