BOÜ’lu öğrenciler Soma’yı ziyaret etti

Bursa Orhangazi Üniversitesi (BOÜ) Kültür ve Sanat Topluluğu üyeleri, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen facianın ardından acılarını paylaşmak için ilçeye gitti. Soma'da hayatını kaybedenler için Soma Osmangazi Caminde düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
BOÜ’lu öğrenciler Soma’yı ziyaret etti

Bursa Orhangazi Üniversitesi (BOÜ) Kültür ve Sanat Topluluğu üyeleri, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen facianın ardından acılarını paylaşmak için ilçeye gitti. Soma'da hayatını kaybedenler için Soma Osmangazi Caminde düzenlenen Mevlide katılan öğrenciler, faciada hayatını kaybeden vatandaşların bulunduğu şehitliği ziyaret etti.

BOÜ’lü öğrenciler ardından faciada yakınlarını kaybeden ailelere taziye ziyaretinde bulundu. Taziyede bulunulan ailelerden biri, medyada cebindeki düğün davetiyesi ile tanınan şehit madencinin anne ve babasıydı. Acılı anne, “Oğlumuz şehit oldu, bir yandan üzülüyor bir yandan da seviniyorum. Babasının da izniyle oğlumuzu köyümüze defnettik. Köyümüzün şehidi olarak yani. Hiç isyan etmiyorum, ne çok seveni varmış, gelenimiz gidenimiz hiç bitmedi. Hep böyle talebeler geliyor dua ediyoruz diyorlar. Ben de seviniyorum. Geçen bir kızımız telefonumu aldı sonra da aradı, o beni arıyor arada ben de ona ağlıyorum, ne yapayım. Düğünümüzü yaptık. Davetiyeleri dağıtmıştık bir kere ne yapalım. Allah torunuma uzun ömürler versin. Hepinize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Ziyaretlerinde, beraberlerinde getirdikleri oyuncakları şehit yakını çocuklara hediye de eden Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri, ambulansın sedyesini kirletmemek için ayakkabılarını çıkarmak isteyen Murat Yılmaz’ı da ziyaret etti.

'ANLADIK Kİ ACILAR EKRANDAN PAYLAŞILMIYORMUŞ'

Günü sosyal medya hesaplarından yayınladıkları, “Anladık ki acılar ekrandan paylaşılmıyormuş…” sözüyle özetleyen Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri, şehit yakınlarıyla hatıra fotoğrafları çektirdi. Organizasyon sorumlusu, İşletme Bölümü öğrencisi Cengiz Taşbulut Soma ziyaretleriyle ilgili şunları söyledi: “Her ne kadar geç kalmış olsak da elimizden geleni yapmaya çalıştık. Biz oraya topluluk olduğumuz için değil, insan olduğumuz için gittik. Aileler her ne kadar yaşadıkları acıları bize yansıtmasalar da yaşananları yerinde görmek ve birinci ağızdan dinlemek bizi derinden üzdü. Daha yapılması gereken çok iş var. Biz elimizden geldiğince yanlarında olduğumuzu belirtmeye çalıştık. Bizi değil Soma'daki aileleri yalnız bırakmayan arkadaşlarımıza madden ve manen yanımızda oldukları için çok teşekkür ederiz.”

CİHAN

Yorumlar