Bosna Hersek için yardım seferberliği

Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği, son yılların en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek için yardım seferberliği başlattı. Dernek Başkanı Ferhat Gezer, düzenlenen basın toplantısında, hayırseverlere yardım...

Google Haberlere Abone ol
Bosna Hersek için yardım seferberliği

Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği, son yılların en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek için yardım seferberliği başlattı. Dernek Başkanı Ferhat Gezer, düzenlenen basın toplantısında, hayırseverlere yardım çağrısı yaptı.

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin yasını tutarken, Bosna Hersek'teki sel baskınının kendilerini bir kez daha ‘derin acıya’ sevk ettiğini belirten Gezer, Bosna Hersek'te 120 yılın en etkili yağışları sonucu nehirlerin taştığını ve sel nedeniyle 44 kişinin hayatını kaybettiğini öğrendiklerini ifade etti. Yaklaşık 15 bin kişinin sel dolayısı ile mağdur duruma düştüğünü açıklayan Gezer, zor durumdaki soydaşların için harekete geçtiklerini dile getirdi.

24 Mayıs’ta düzenleyecekleri ‘Adana renkleriyle Boşnak kültürü’ adlı şenliğini Soma faciaya nedeniyle iptal edildiğini hatırlatan Gezer, “Soma’da vefat eden kardeşlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu kaza sonra Bosna’da sel felaketi yaşandı. Bosna’da ekonominin çok kötü ve işsizliğin üst noktada. Selden etkilenen binlerce aile şu anda bizden yardım bekliyor. Salgın hastalık riski söz konusu. Bu aşamada bizden çocuk bezi, elektrikli ısıtıcı, battaniye, gıda ve ilaç desteği isteniyor.” dedi.

Kampanya kapsamında hayırseverlerin yapacakları yardımları bir merkezde toplanıp, TIR’larla Bosna’ya gönderileceğini ifade eden Ferhat Gezer, Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği olarak Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, ilçe belediye başkanları ile diğer kurum ve kuruluşların desteğini beklediklerini vurguladı. Adana’da yaklaşık 20 bin Boşnak’ın yaşadığına işaret eden Gezer, dernek olarak Bosna ile kurdukları manevi köprüleri bu vesile ile daha da güçlendirmek istediklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar