Boko Haram, IŞİD'e Biat Etti

Afrika'da binlerce kişinin ölümüne sebep olan Boko Haram örgütü, IŞİD'e biat etti.

Google Haberlere Abone ol
Boko Haram, IŞİD'e Biat Etti

IŞİD bunun şeklinde radikal grupları izleyen SITE vasıtası ile yayınlanan bir ses kaydında, Boko Haram örgütünün önderi Ebu Bekir Şekau bulunduğu iddia edilen bir kişi, IŞİD önderi Ebu Bekir El Bağdadi'e bağlılığını açıklıyor.

Ses kaydında şu ifadelere yer alıyor:

'Halifeye biat ediyoruz. Ona zorlukta ve kolaylıkta kulak verecek ve itaat edeceğiz. Ümmetin tanık bulunduğu ihtilafların, hilafetten diğer ilacı yok. Tüm Müslümanları bize katılmaya çağırıyoruz.'

ÖRGÜTÜN ADININ ANLAMI: BATI TARZDA EĞİTİM YASAKTIR

Adı mahalli dilde 'Batılı tarzda eğitim yasaktır' anlamına gelen ve 2002'de Nijerya'da kurulan Boko Haram'ın geçtiğimiz aylarda eylemlerini Kamerun, Çad ve Nijer'e taşıdı.

Örgütün 2009'da önderi Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin peşinden başlattığı ve yeni önderi Ebu Bekir Şekau ile sürdürdüğü kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 13 binden çok şahıs yaşamını yitirdi. Boko Haram çoklukla sivilleri de maksat piyasa saldırılar düzenliyor.

TALİBAN'I ÖRNEK ALIYOR

teşkilat Afganistan'da etkinlik belli eden Taliban'ın yapılanmasını misal alıyor. Saldırılarında ağırlıklı şekilde güvenlik güçlerini ve Hristiyanları maksat alıyor.

Geçen senenin son aylarında Kuzey Afrika devletleri ve Arap yarımadasında etkinlik belli eden oldukça çok silahlı küme IŞİD'E bağlılıklarını ilan etmişti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar