Boğulma tehlikesi geçirdiği göletten çıktığında nabzı atıyordu, kurtarılamadı

Gaziantep’te arkadaşlarıyla birlikte gölete giren 14 yaşındaki Murat Yılmaz, dalgıç tarafından sudan çıkarılmasına rağmen yaşama döndürülemedi.

Google Haberlere Abone ol
Boğulma tehlikesi geçirdiği göletten çıktığında nabzı atıyordu, kurtarılamadı

Gaziantep’te arkadaşlarıyla birlikte gölete giren 14 yaşındaki Murat Yılmaz, dalgıç tarafından sudan çıkarılmasına rağmen yaşama döndürülemedi. Sudan çıkarıldığında nabzı atan Yılmaz’a, sağlık ekipleri, adeta zamanla yarışarak kalp masajı yaptı. Yılmaz, 1 saatlik çabaya rağmen hayatını kaybetti.

Serinevler Mahallesi’nde oturan Yılmaz, arkadaşlarıyla birlikte Taşlıca Mahallesi’nde bulunan ve bir kum ocağının oluşturduğu gölete girdi. İddialara göre, önce Yılmaz’ın gölete girdiği arkadaşlarından birisi boğulma tehlikesi geçirdi, kendisine kemer uzatılarak sudan çıkarıldı. Yılmaz, aynı yöntemle kurtarılamayınca, arkadaşları da büyük bir panik yaşadı. Bir süre kimseye haber veremeyen çocukları, alandan geçen bir vatandaş gördü. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin olay yerine gitmesinin ardından Yılmaz’ı kurtarmak için çalışma başlatıldı. Dalgıç tarafından sudan çıkarılan Yılmaz’ın nabzının attığı görülünce, sağlık ekipleri hummalı bir şekilde müdahaleye başladı. Kalp masajı yapılan Yılmaz, yaklaşık 1 saat boyunca yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yılmaz’ın suyun kenarında çıkardığı elbise ve ayakkabıları dikkat çekerken, beraber geldiği arkadaşlarının da polis tarafından ifadeleri alındı.

Ceset, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
CİHAN

Yorumlar