Boğaziçi Üniversitesi’nden Hayrettin Karaca’ya fahri doktora unvanı

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı tarafından Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) vakfının kurucusu Hayrettin Karaca’ya fahri doktora unvanı verildi. Doktora unvanını Rektör...

Google Haberlere Abone ol
Boğaziçi Üniversitesi’nden Hayrettin Karaca’ya fahri doktora unvanı

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı tarafından Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) vakfının kurucusu Hayrettin Karaca’ya fahri doktora unvanı verildi. Doktora unvanını Rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu verdi.

Üniversitede programın yapıldığı salona merdiven asansörüyle çıkarılan TEMA Vakfı Kurucusu Hayrettin Karaca, üniversite rektörü Prof. Dr. Gülay Basbarosoğlu ile Mühendislik Fakültesi dekanı karşıladı. Kürsüde konuşma yapan Rektör Barbarosoğlu, “Endemik bitkilerin yok olma tehlikesinin farkına varan Hayrettin Karaca, gözlemlediği felaket karşısında sessiz kalamayacağını hisseder ve yılmaz bir çevreci lider olma misyonunu üstlenir. 1992’de TEMA vakfını kurar. Bunla yetinmeyip bir ömür boyunca doğal hayatı korur. Türkiye’yi karış karış gezer ve çevre bilincinin oluşması için çalışır. Boğaziçi, sadece çevre bilinci yüksek bireyler yetiştirmek değil sürdürebilir ve yeşil kampus oluşturmayı enerji ve doğal kaynak yönetimini iyileştirmeyi, geri dönüşümü artırmayı, yeşil dokuyu korumak için stratejiler hedeflemiştir. Bütün bunları anlatmaktaki amacım, Boğaziçi Üniversitesi’nin tanımlayan değerlerle Sayın Hayrettin Karaca’nın çabaları arasındaki örtüşmeye dikkat çekmektir. Senatomuzun 4 Aralık 2013 toplantısında üniversitemiz adına Türkiye’de çevre bilincinin oluşması, biyolojik çevre ve habitatın korunması yönündeki çabaları nedeniyle Sayın Karaca’ya fahri doktora unvanı verme kararı tarihe not düşülmesi açısından çok önemlidir.” diye konuştu.

Fahri doktora unvanı verilen Hayrettin Karaca, akademisyen ve öğrencilere kısa bir konuşma yaptı. bu ödülü kendisine layık görenlere teşekkür eden Karaca, “Bana bu ödülü layık görenlere nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Ulusak ve uluslar arası çok ödül aldım ama bana en büyük ödül Türkiye vatandaşlığı. Yaşamak isteyenler elini kaldırsın, peki nasıl yaşayacaksınız? Nefes alıyoruz su içiyoruz ama kendi kendimizin katiliyiz. Buna izin vermiyoruz biz. Global ekonomi diye bir canavar var. Doğal varlıkları bitirinceye kadar devam edecekler. Durdurmayı başaramadık. Doğal varlıkları bitirinceye kadar büyümeye devam edecekler.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar