Bodrum'da imar izinleri geçici olarak durduruldu

Muğla’nın Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, makamında düzenlediği basın toplantısında, “Bulanık suda balık avlanmaz.

Google Haberlere Abone ol
Bodrum'da imar izinleri geçici olarak durduruldu

Muğla’nın Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, makamında düzenlediği basın toplantısında, “Bulanık suda balık avlanmaz.” diyerek, imara ilişkin her türlü faaliyetin geçici bir süre için durdurulduğunu açıkladı. Kocadon, yerel seçimden sonra ilk basın toplantısını düzenledi. İkinci dönem seçilen Başkan Kocadon’un ilk işi, imara ilişkin her türlü faaliyeti geçici olarak durdurmak oldu. 10 belediyenin tek belediye olması sebebiyle bütün imar planlarını toplayıp yeni bir plan çıkarma kararı aldı.

Başkan Mehmet Kocadon, toplantıda yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Yaz sezonuna hızlı bir şekilde Bodrum’u hazırlamaya başladık. İmarla ilgili çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz fakat artık bulanık suda avlamak gibi bir niyetimiz yok. Bu nedenle özellikle beldelerdeki imar planlarımızı da toplayıp düzgün bir hale getirebilmemiz için mevzuata uygun olarak alınmış devam eden inşaatlar ve onlara verilen iskanların dışında diğer bütün faaliyetleri geçici bir süre için durdurduk. Bunun altında yatan neden, artık Bodrum’da beldelerin de kapanmasıyla beraber iyi bir imar müdürlüğü oluşturmak ve bundan sonra da birlik beraberlik içinde, özellikle imar planlarını aynı seviyeye getirip hiç kimsenin hakkını yemeden, güzel bir Bodrum yaratmak. Durdurma kararı en az 15 gün olabilir, zaten biliyorsunuz inşaat sezonu da bitiyor ama hızlı bir süreçte bu inşaat yasağının sonuna gelmeden tekrar sizlerle beraber bu olayı paylaşıp en kısa zamanda da imar müdürlüğümüzü devreye sokarak yine yatırımcımızın yanında olacağız. Aynı zamanda halkımızın da gelecekte Bodrum’u çocuklarına iyi bir şekilde emanet edebilmeleri için bu sürece ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz.” CİHAN

Yorumlar