Böbrek büyümesi olan 11 aylık Mustafa'nın tedavisini CHP üstlendi

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden Ahmet Ali Aslan'ın böbrek büyümesi olan 11 aylık oğlu ile kalbinde delik ve beyninde su birikmesi olan maden işçisi Satılmış Cin'in 6 aylık kızının tedavisini Cumhuriyet...

Google Haberlere Abone ol
Böbrek büyümesi olan 11 aylık Mustafa'nın tedavisini CHP üstlendi

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden Ahmet Ali Aslan'ın böbrek büyümesi olan 11 aylık oğlu ile kalbinde delik ve beyninde su birikmesi olan maden işçisi Satılmış Cin'in 6 aylık kızının tedavisini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üstlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağı faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Tayyip Şenlik, Ahmet Ali Aslan'ın ailesi ile madenden yaralı olarak kurtulan Vedat Kılıç ve maden işçisi Satılmış Cin'i evinde ziyaret etti. Selvi Kılıçdaroğlu, maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine taziyede bulunurken, madenden kurtulan işçilere de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, maden faciasında hayatını kaybeden Ahmet Ali Aslan'ın(32) evine gerçekleştirdiği ziyarette, Aslan'ın eşi Marziye Aslan, annesi Fikriye Aslan, çocukları 9 yaşındaki Derya ve 11 aylık Mustafa Aslan ile görüştü. Ailenin durumu hakkında bilgi alan Kılıçdaoğlu, böbrek büyümesi olan 11 aylık Mustafa Aslan'ın tedavisini yaptıracaklarını ve takipçisi olacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, burada bir süre kaldıktan sonra maden işçisi Satılmış Cin ve eşi Birten Cin'i evinde ziyaret etti. 6 aylık oğlu Mert Can'ın kalbinde delik, beyninde de su birikmesi meydana geldiğini dile getiren maden işçisi Satılmış Cin, "1,5 yaşındaki oğlum Tolga'nın gözünde kayma var. 6 aylık oğlum Mert Can ise kalbinde delik var, beyninde su birikmiş. Eşim üçüncüye hamile. Durumum çok kötü. Kredi borçlarım birikti. Elim kolum bağlandı. Çocuklarımın tedavisini yaptıramıyorum. Bana sahip, çıkılmasını ve çocuklarımın tedavisinin yapılması konusunda yardım bekliyorum." dedi.

Cin ailesinin sıkıntılarını dinleyen Selvi Kılıçdaroğlu, Tolga ve Mert Can'ın tedavilerini Ankara'da yaptıracaklarını, CHP'nin bu iki çocuğunda tedavilerini üstleneceği ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Selvi Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kılıç ve partililer ile birlikte maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Tayyip Şenlik'in annesi Ayşe Şenlik'e taziye ziyaretinde, madenden yaralı olarak çıkan Vedat Kılıç'a da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. CİHAN

Yorumlar