Biyolojik çeşitlilik ve ekosistem toplantısı Antalya’da başlayacak

Gezegenin biyolojik çeşitliliğinin ve ekosistemlerinin, topluma sağladıkları zaruri hizmetlerin durumunu değerlendiren başlıca hükümetler arası organ olmayı amaçlayan Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Hizmetleri Konulu Hükümetler Aras.

Google Haberlere Abone ol
Biyolojik çeşitlilik ve ekosistem toplantısı Antalya’da başlayacak

Gezegenin biyolojik çeşitliliğinin ve ekosistemlerinin, topluma sağladıkları zaruri hizmetlerin durumunu değerlendiren başlıca hükümetler arası organ olmayı amaçlayan Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Hizmetleri Konulu Hükümetler Arası Bilim-Politika Platformu 2. Genel Kurulu Antalya’da yapılacak. 9–14 Aralık 2013 arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin evsahipliğinde düzenlenecek toplantıda, 2014-2018 çalışma programı değerlendirilerek polinasyon ve gıda üretimi, toprağın bozulması ve restorasyonu, istilacı yabancı türler gibi konular ele alınacak. Söz konusu değerlendirmelerin, 2015 ilkbahar aylarında son şeklini alması bekleniyor. Konuşmacılar arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) İcra Direktör Yardımcısı İbrahim Thiaw gibi isimler bulunuyor.

Toplantı sırasında platformun kavramsal çerçevesi de tartışılacak ve platformun paydaşlarla nasıl birlikte çalışabileceği, stratejik ortaklarının destek ve deneyimlerini nasıl kullanabileceği, çalışmalarının daha iyi anlaşılmasının nasıl sağlanabileceği konuları da ele alınacak. Genel kurulun ilk başkanı olan Malezyalı Prof. Dr. Zakri Abdul Hamid başkanlığında yapılacak toplantıya, üye ve gözlemci ülkelerden 138 delege, bilim kuruluşları, sivil toplum, iş ve sanayi dünyasının da dahil olduğu paydaş kuruluşlardan 89 gözlemciyle birlikte yerli halk ve yerel toplum temsilcilerinin katılması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar