Bitlis'te kar seferberliği yaşanıyor

Bitlis ve ilçelerinde 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 285 köy yolu ulaşama kapandı.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis'te kar seferberliği yaşanıyor

Bitlis ve ilçelerinde 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 285 köy yolu ulaşama kapandı. Kent merkezinde kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı. Bitlis merkez ve ilçelerde okullar 2 gün tatil edildi. Kardan dolayı yolu kapanan köy yollarının açılması için ise karla mücadele ekiplerince başlatılan çalışma sürüyor.

    Şehirde kar yağışı yeniden etkisi arttırdı. 285 köyle bağlantı sağlanamıyor. Özel idare araç bakım şantiyesini ziyaret eden Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, karla mücadele çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Bugün itibariyle özellikle karayolları ağında önemli bir sorun olmadığını belirten Yurdakul, “Karla mücadele ekiplerimiz ilçe ve diğer iller arası ulaşımın rahat sağlanması için hummalı şekilde çalışma yürütüyor. Ancak bazı köylerimizde lokal sorunlar var. 300 köy, 287 mezramız ve aşağı yukarı 3 bin metrelik bir yol ağımız var. Bununla ilgili çok ciddi çalışmamız var. 33 ayrı şantiyede 10 ayrı ekibimiz karla mücadele ediyor. Ana arteller açık, kapalı köy yollarının açılması için de çalışma devam ediyor.” dedi.

    HASTALARA HAVADAN ULAŞILACAK

    Vali Yurdakul, kar yağışı sebebiyle karadan ulaşılması mümkün olmaya acil hastalara havadan ulaşacaklarını belirtti. Yurdakul şöyle konuştu: “Gerek kızak ambulans ve gerekse skorsky helikopterlerimizle acil durumlara müdahale için hazır durumdayız. Bizim helikopterimiz 24 saat boyunca vatandaşlarımızın emrinde. Sadece helikopterimiz değil jet skiler, kızak ambulanslar ve diğer bütün araçlarımız vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını gidermek hazır bekletiliyor.”

    Doğumu yaklaşan hamileleri 'evim' projesi ile hastanede gözlem altına aldıklarını anlatan Yurdakul, “Bu proje kapsamında gebe olan ve doğumu yakın olan bayanlar olası bir kötü duruma mahal vermemek için gelip ev ortamındaki hastanemizde kalıyorlar. Burada doğum yapana kadar kendileriyle en iyi şartlarda ilgileniliyor. Bu sayede de kış şartlarında önemli bir sıkıntı yaşanmamış oluyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar