Bitlis’te “Herkes O'nu Okuyor” heyecanı

Bitlis’te okuma salonlarında eğitim gören yüzlerce öğrenci bugün Peygamber Efendimiz'in(sav) hayatını içeren “Herkes O'nu Okuyor” sınavının heyecanını yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis’te “Herkes O'nu Okuyor” heyecanı

Bitlis’te okuma salonlarında eğitim gören yüzlerce öğrenci bugün Peygamber Efendimiz'in(sav) hayatını içeren “Herkes O'nu Okuyor” sınavının heyecanını yaşadı. Sınava okuma salonlarına gelen 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı.

Bitlis Okuma Salonları Genel Koordinatörü İlyas Kaya, 'Herkes O'nu Okuyor kampanyasının Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatının doğru ve daha ileri şekilde öğrenilmesi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bizim amacımız bu gençleri Efendimiz'in ahlakıyla ahlaklandırmak ve bu güzel ahlakla yetişen genç bir nesil yetiştirmek. Bunun için elimizden ne geliyorsa hatta daha fazlasını yapmaya hazır olduğumuzu söylemek istiyorum. Sınav sadece bir aracı dedik ama bu sınavda başarılı olan öğrencilerimizi ayrıca çeşitli hediyelerle ödüllendireceğiz.” diye konuştu.

Sınava katılan öğrencilerden Fetullah Temizel ise başta sınavda dereceye girip hediye kazanmak için Peygamber Efendimiz'in hayatını okumaya başladığı ancak O'nun hayatını okudukça asıl mühim olan şeyin sınav ya da hediye Efendimiz'i idrak etmek olduğunu öğrendiğini dile getirdi.

Öğrencilerden Serhat Yasin Elçik de, bundan sonra Peygamber Efendimiz'in hayatını örnek alacağını vurguladı.

CİHAN

Yorumlar