Bitlis'te acil durumlarda hastalara havadan ve karadan ulaşılacak

Bitlis ve ilçelerinde 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 285 köy yolu ulaşama kapandı.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis'te acil durumlarda hastalara havadan ve karadan ulaşılacak

Bitlis ve ilçelerinde 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 285 köy yolu ulaşama kapandı. Kent merkezinde halen yoğun şekilde devam eden kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı neredeyse 1 metreyi buldu. Bitlis merkez, ilçeler ve bağlı köylerde ise el verişsiz hava şartları nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi. Kardan dolayı yolu kapanan köy yollarının açılması için ise karla mücadele ekiplerince başlatılan çalışma sürüyor.

Geçen yıl yoğun kar yağışının yaşandığı Bitlis’te zaman zaman karla mücadele ekipleri yolları açmakta zorlanması nedeniyle birçok hasta sağlık ekipleri ve Mehmetçik tarafından skorsky helikopterlerle kurtarılmıştı.
Vali Yurdakul, bu yıl da yine karadan ulaşılması mümkün olmaya hastalara havadan ulaşacaklarını belirtti.
Acil durumlara müdahale için gerek havadan gerekse karadan ulaşabilmek için tüm imkanların mevcut olduğunu anlatan Vali Yurdakul şöyle konuştu: “Gerek kızak ambulans ve gerekse skorsky helikopterlerimizle acil durumlara müdahale için hazır durumdayız. Bizim helikopterimiz 24 saat boyunca vatandaşlarımızın emrinde. Sadece helikopterimiz değil jet skiler, kızak ambulanslar ve diğer bütün araçlarımız vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını gidermek hazır bekletiliyor.”

Karla mücadele çalışması ve özel idare araç bakım şantiyesini ziyaret eden Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis ve ilçelerinde karla mücadele çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Bugün itibariyle özellikle ilçe ve il ulaşımında karayolları ağında önemli bir sorun olmadığını belirten Vali Yurdakul, “Karla mücadele ekiplerimiz ilçe ve diğer iller arası ulaşımın rahat sağlanması için hummalı şekilde çalışma yürütüyor. Ancak bazı köylerimizde lokalde sorunlar var. 300 köy 287 mezramız ve aşağı yukarı 3 bin metrelik bir yol ağımız var. Bununla ilgili çok ciddi çalışmamız var. 33 ayrı şantiyede 10 ayrı ekibimiz karla mücadele ediyor.” dedi.

“Önümüzdeki günlerinde yağışlı geçeceğini düşünerek araç kiralama yoluna gittik.” diyen Yurdakul, “Zaten herhangi bir olağa üstü durumda gerek özel idaremiz gerek karayollarımız ve gerekse belediyemiz arası araç alışverişi yapıyoruz. Biz herhangi bir olağanüstü durum yaşamamak ve yollarımızı açık tutabilmek için amacıyla da bir projeyi hayat geçiriyoruz. Bu sayede özel şirketlerden araç kiralaya devam ediyoruz. Şu anda çok önemli bir sorun yok. Ana arteller açık, kapalı köy yollarının açılması içinde çalışma devam ediyor. Ancak yoğun şekilde devam eden kar yağışı nedeniyle açtığımız yollar yeniden kapanıyor. Ama maalesef Bitlis’teki kış şartlarının tabiatı böyle. Bu nedenle bizler yılmadan yolları açmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“DOĞUMU YAKIN GEBE KADINLAR 'EVİM' PROJESİ İLE HASTANEYE YERLEŞTİRİLİYOR”

Doğumuna yakın bir süre kalan hamile kadınları 'evim' projesi ile hastaneden gözlem altına aldıklarını anlatan Yurdakul şunları ifade etti: “Ancak özellikle doğumu yakın olan bayanlar için hastanede 'evim' projesi başlattık. Bu proje kapsamında gebe olan ve doğumu yakın olan bayanlar olası bir duruma mahal vermemek için gelip ev ortamındaki hastanemizde kalıyorlar. Burada doğum yapana kadar kendileriyle en iyi şartlarda ilgileniliyor. Bu sayede de kış şartlarında önemli bir sıkıntı yaşanmamış oluyor. Ben doğumu yakın olan kardeşlerimizin bu hizmetten yararlanmaya davet ediyorum.” CİHAN

Yorumlar