“Bitlislilerin duasına mazhar olmak, İstanbul valiliğinden daha önemli”

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlislilerin duasına ve kardeşliğine mazhar olmanın kendisi için İstanbul valiliğinden daha önemli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
“Bitlislilerin duasına mazhar olmak, İstanbul valiliğinden daha önemli”

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlislilerin duasına ve kardeşliğine mazhar olmanın kendisi için İstanbul valiliğinden daha önemli olduğunu söyledi.

Açıklanan son valililer kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak merkeze çekilen Bitlis Valisi Veysel Yurdakul için Bitlis’in Tatvan ilçesinde veda programı düzenledi. Duygulu anlar yaşandığı veda programında konuşan Vali Veysel Yurdakul, “Cenab-ı Hak belki bize çok büyük projeleri realize imkanı vermedi. Bir buçuk yılda hayal ettiklerimizin sadece yüzde 5’ini yapabildik. Ama Cenab-ı Hak bir duamızı kabul etti. Bu kardeşlerimizin duasına ve sevgisine bizleri mazhar kıldı. Bu da benim için kasemle söylerim bu gün itibariyle İstanbul Valiliği'ne atanmamdan çok daha önemlidir.” dedi.

“81 İL İÇİNDE BENİM HAYATIMI DEĞİŞTİREN BİR İL VARSA O DA BİTLİS’TİR”

Konuşmasında insanların hayatını değiştiren düşünürler, anılar ve şehirler olduğuna dikkat çeken Vali Yurdakul, şöyle devam etti: "İnsanların hayatını değiştiren düşünürler vardır. İnsanların hayatını değiştiren anılar vardır. İnsanların hayatını değiştiren şehirler vardır. Doğrusu benim de hayatımı değiştiren iki düşünür ve bir şehir var, benim yaşamımda hayat maceramda. Bu düşünürlerden birincisi Bitlisli, ikincisi de Bitlisli. Şunu ifade etmek gerekirse 81 il içinde benim hayatımı değiştiren bir il varsa o da Bitlis’tir. O bakımdan ben sadece ve sadece Bitlislilere bu konuşmada teşekkür ederim. Benim hayatımı değiştirdiniz. Benim geleceğime yol verdiniz. Bitlis toprağı adam olmak için iyi bir toprak. İnşallah bizler de adam olma çabasında iyi bir yol almışızdır. Zaten bir insandan Allah razı olduktan sonra insan daha ne arar ki. Dünya sultanlığı, İstanbul ya da Antalya valiliği ne işe yarar ki. Cenab-ı Hak bize böyle bir şeyi gösterdi. Bitlis insanının doğasına, teveccühüne mazhar olduk. Ve inşallah bu teveccüh, bu mazhariyet Bitlisimizin daha iyi, daha müreffeh, daha gelişmiş dönemlere gidişinin bana göre önemli bir işaretidir.”

“PROJELERİMİZE KÖSTEK OLANLARA DA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Görev süresince güzel günlerinin geçtiğini dile getiren Vali Veysel Yurdakul, “Benim görev süremde bana destek veren, zaman zaman da köstek veren, projeleri engelleyen arkadaşlarımız da oldu. Ama başta onlara, özellikle projeleri engelleyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü onlar bizi kamçıladı. Onlar bizim hırsımızı teşvik etti. Hatta kabiliyetimizi geliştirdi. Biliyorsunuz serçeye uçmayı atmaca öğretir. Eğer atmaca serçeye musallat olmasa serçe uçmayı öğrenemez.” ifadelerini kullandı.

“PROJELERDE AKSAMA OLURSA HAKKIMI HELAL ETMEM”

Görev yaptığı bir buçuk yıllık sürede önemli projelere zemin hazırladıklarını anlatan Vali Yurdakul, hayata geçirilmesi planlanan projelerin aksaması durumunda hakkını helal etmeyeceğini bildirerek şöyle konuştu: “Arkadaşlarımızla sohbet ederken bazı küskünlüklerini gördüm. Efendim, siz tayin oldunuz, artık bu işler zora girer gibi bir yaklaşım oldu. Arkadaşlar buradan bu vesile ile şunları ifade ediyorum. Eğer jeotermal projemiz, jeopark projemiz, turizm projemiz ve diğer projelerimizde bir aksama olursa, burada basın da şahidimdir ben hakkımı arkadaşlara helal etmiyorum. Bitlis’in Valisi olduğumuz için değil. Biz Bitlis’in hadimi olduğumuz için bu düşüncedeyiz. Bizler ister burada olalım ister İstanbul’da olalım, ister bir başka yerin valisi olalım ya da olmayalım, ama Bitlis elinde sonunda bu ön görülen yere çıkacak. Ve inşallah sadece kendi bölgesini değil, bütün Türkiye’de örnek bir vilayet olacaktır.”

“ASLA VE ASLA KIRGIN VE KIZGIN DEĞİLİZ”

“Zaman zaman soruyorlar 'hüzünlü müsünüz?, kırgın mısınız?' diye. Asla ve asla kırgın değiliz." diye Vali Yurdakul sözlerini şöyle tamamladı: "Devletimiz bizim gibi bir köylü çocuğunu, 7 yaşında yetim kalmış bir çocuğu bir valilik unvanıyla bir yere getirdi, koydu ve Türkiye’nin en asil, en manevi kentine vali yaptı. Siz geldiğiniz usulle valilikten gidersiniz bu böyledir. Bu yüzden ben devletime, hükümetime ve siyasilerimize buradan sadece teşekkür ederim. Bizim kırılmayla, hüzünle, alınganlıkla kaybedecek vaktimiz yok. Bizim hedefimiz çok büyük. İnşallah bu büyük hedefe de hep birlikte gideceğiz. Ama biz burada olalım ya da olmayalım hiç önemli değil.”

Vali Yurdakul’dan sonra konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan da Vali Yurdakul’dan çok şey öğrendiklerini, bundan sonra da gerek kişiliği ve gerekse idareciliği bakımından örnek alacaklarını dile getirdi. Vali Yurdakul’a kısa sürede yaptığı hizmetlerden çalışma arkadaşları adına da teşekkürlerini ifade eden Kaymakam Erkan, iş ve aile hayatında başarı ve mutluluk dileğinde bulundu. Yapılan konuşmaların ardından Vali Yurdakul’a ve eşine hediye takdim edilerek hatıra fotoğrafı çekildi. CİHAN

Yorumlar