Bitez'deki Kırmızı Boyanın Sırrı Çözüldü

Muğla sahilinde bir süre önce kırmızı boyayla yapılan işaretlemeler merak konusu olurken, belediyenin bölgede sahil düzenlemesi yapacağı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Bitez'deki Kırmızı Boyanın Sırrı Çözüldü

Muğla'nın Bodrum ilçesi Bitez Mahallesi sahilinde bir zaman öncelikle kırmızı boyayla yapılan işaretlemeler merak konusu olurken, belediyenin alanda kıyı düzenlemesi yapamak amacıyla böyle bir emek yürüttüğü açıklandı.

VATANDAŞLAR VE ESNAF ŞAŞIRDI

Bitez Mahallesi, Yalı Mevkisi'nde yaya yolu ile otel, restoran benzeri işyerleri ve birtakım evlerinde olduğu alanda bir zaman öncelikle ölçüm yapılıp kırmızı renkli boya ile işaretlemeler yapıldı. İşaretlemelerin sebep yapıldığı yurttaşlar ve çevredeki esnaf sebebi ile merak konusu oldu.

AMAÇ SAHİL DÜZENLEMESİ

Ancak, daha sonra kaygı edilecek bir vaziyet olmadığı, işaretlemenin belediye sebebi ile yapılacak kıyı düzenlemesi için yapıldığı anlaşıldı. Sahil kesiminin daha güzel bir görünüme kavuşması için yapılacağı öğrenilen çalışmada, işaretlemelere oranla birtakım binaların bir bölümü yada eklentilerinde yıkım yapılacağı ortaya çıktı.

'MUTFAĞIMIZ YEŞİL ALAN OLUYOR'

Söz konusu projeyi gördüğünü ve işlettiği dükkanın kocaman bir kısmının yıkılacağını belirten Dündar Bağcı 'Bizim mutfağımız yeşil piyasa oluyor. Nasıl bir şey uygulanacak biz de tam şekilde bilmiyoruz. Bu konu hakkında endişeliyiz' dedi

ÇALIŞMA YAZ SONU BAŞLAYACAK

Bu arada yapılacak çalışmanın yaz sezonu sonrası başlamasının beklendiği söylendi. Teknik İşlerden Sorumlu Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, kıyı düzenlemesi yapılacağını söylemekle yetinip, yıkımlar ve uygulanacak plan konusu için izahat yapmadı. Uslu, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili matbuat izahatsı yapılacağını kaydetti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar