Bisiklet tutkunları Aksaray'da buluştu

Aksaray Güzelyurt'ta düzenlenen 1. Aksaray Güzelyurt (Gelveri) Bisiklet Festivali başladıFestival, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya'nın işaretiyle başladı. İki gün sürecek festival ilk gün altmış kilometre, ikinci gün...

Google Haberlere Abone ol
Bisiklet tutkunları Aksaray'da buluştu

Aksaray Güzelyurt'ta düzenlenen 1. Aksaray Güzelyurt (Gelveri) Bisiklet Festivali başladı

Festival, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya'nın işaretiyle başladı. İki gün sürecek festival ilk gün altmış kilometre, ikinci gün kırk kilometre olarak gerçekleştirilecek. Bisiklet gönüllüleri, Ihlara Vadisi'ni bir baştan öbür başa bisikletlerle geçerek festivali tamamlayacak. Festivale 200'e yakın bisiklet gönüllüsü katıldı.

Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, Kültür Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan, Eskil Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Irmak, organizasyon ekibinden Mümin Berk ve Erhan Ateş ile çok sayıda davetli ve vatandaş iştirak etti.

Bisiklet gezgini Gökhan Keskin, "Kayseri’den geldik, doğa için pedallıyoruz. Aynı zamanda çevre dostu arkadaşlarımızla burada toplanmış bulunuyoruz, farklı bir çevre ediniyoruz. Hem ekonomi için hem sağlık için hem spor için hem doğa için bu tarz etkinlikler yapıyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde festivaller var, elimizden geldiği kadar katılmaya çalışıyoruz, arkadaşları da bu tür etkinliklere davet ediyoruz." dedi.

Aksaray Bisiklet Gezginleri Ve Festival Sorumlusu Erhan Ateş ise şunları söyledi: "Aksaray bisiklet gezginleri olarak Türkiye’deki bütün bisiklet gezginlerini buraya Güzelyurdumuza, Aksarayımızı tanıtmak üzere, buranın tarihi ve coğrafi dokusunu onlara göstermek, bisiklet turlarının burada ne kadar güzel olduğunu ispatlamak amacıyla topladık. Bu gün burada 135 kişi var, 14 kişi de yolda. 17 ilden arkadaşlarımız geldi. Bu arkadaşlarımız Türkiye’de bisiklet gezginleri olarak biliniyor, amacımız güzel bir tur olsun."

Mersin ilinden katılan emekli öğretmen Cumhur Erbakan kavalı ile festivale renk kattı. Erbakan, "Bugün buraya buranın tarihi ve doğal güzelliklerini görüp elimizden geldiğince tüm ülkemize bu güzellikleri göstermek istiyoruz. Aynı zamanda da spor yapmak ve insanlara örnek olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Değirmencioğlu ilkini düzenledikleri festivali geleneksel hale dönüştürmeyi planladıklarını ifade ederek, "Aksaray Bisiklet Gönüllüleri grubunun organizasyonunda yapılan birinci Güzelyurt (Gelveri) Bisiklet Festivali ilk olmasına rağmen 200'e yakın katılımcımız var. Bu arkadaşlarımızı burada konuk ediyoruz ve turla ilgili gerekli destekleri sağlıyoruz. Bu festivali ileriki yıllarda Bisiklet Federasyonumuzun desteği ile ulusal hale getirerek kalıcı halde yapmayı planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Bisiklet gezgini 200'e yakın katılımcı iki gün sürecek festivalde hem spor yapma hem de yörenin tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatını elde edecek. CİHAN

Yorumlar