Bireysel sulama makine ekipman alımına hibe desteği verilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılında Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, belirtilen yatırım konularında bireysel sulama makine/ekipman alımında yüzde 50 hibe desteği verecek. Gıda, Tarım...

Google Haberlere Abone ol
Bireysel sulama makine ekipman alımına hibe desteği verilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılında Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, belirtilen yatırım konularında bireysel sulama makine/ekipman alımında yüzde 50 hibe desteği verecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıram konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, center pivot sistem yağmurlama makinesi alınması, tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması ve güneş enerjili sulama sistemleri kurulması konularını kapsadığını belirtti. Başvuracak kişi ve kuruluşların Bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmak şartıyla gerçek ve tüzel kişilerin yatırım konularından yararlanmak üzere sadece birisi ve tek bir parsel için başvuru yapabileceği açıklandı. Sulama kooperatifleri ve tarımsal kalkınma kooperatifleri de ana tüzüklerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin yer alması şartıyla, kendilerine ait arazilerde veya kamu arazilerinden en az 10 yıl ve üzeri kiralama yaparak tüzel kişilik olarak başvuru yapabilecekleri belirtildi.

Başvuru tekliflerinde, proje sahipleri hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50’si oranındaki katkı payını ve toplam tutara ait KDV’nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlü ve sorumlu oldukları ifade edildi. Hibe desteği oranı referans fiyatlar içinde kalmak şartıyla, hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 100.000 TL, tüzel kişiler için 200.000 TL’yi geçemeyeceği vurgulandı.

CİHAN

Yorumlar