Bir haftada iki okula saldırı ihbarı korkuttu

Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti’nde bir hafta içinde ayrı bölgelerdeki iki okula saldırı ihbarı velileri korkuttu.

Google Haberlere Abone ol
Bir haftada iki okula saldırı ihbarı korkuttu

Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti’nde bir hafta içinde ayrı bölgelerdeki iki okula saldırı ihbarı velileri korkuttu. Geçtiğimiz günlerde Karlsruhe yakınlarındaki Ettlingen şehrinde öğrenciler tarafından okul çevresinde şüpheli kişiler görüldüğüne dair ihbarla harekete geçen emniyet kuvvetleri geniş önlem almıştı. Yapılan araştırmalarda ihbarın doğruluğu ile ilgili bir sonuç çıkmamıştı.

Önceki gün de Esslingen yakınlarındaki Ostfildern şehrinde Parkschule okulunda silahı şahısların okul avlusunda görüldüğü ihbarı üzerine polis alarma geçti.

Öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, özel ekipler ve ambulans sevk edildi. Olay sırasında okulda ne kadar öğrenci olduğuna dair resmi bir açıklama yapılmazken, velilerin ifadelerine göre sınıfların birçoğu dolu durumdaydı. İhbar sonrası polis ekiplerinin tavsiyesi ile içinde öğrenci olan sınıfların kapılarının kilitlenmesinin ardından okula giren özel polis birlikleri ortam güvenliğini sağladıktan sonra okul kontrollü bir şekilde boşaltıldı. Öğrenciler okulun yakınındaki belediye binasına alınırken öğrenci velileri buraya çağrılarak çocukları ile buluşturuldu.

Olayın duyulması ile birlikte veliler okula akın ederken, muhtemel bir saldırıya karşı Stuttgart’taki büyük hastaneler müdahale için hazır duruma getirildi. Ayrıca polis helikopterinin yanı sıra ambülans helikopterlerde okul civarında uçuş yaptı. Polis sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre okulda yaklaşık iki saat süren aramalar neticesinde henüz bir bulguya rastlanmadı. Olayla ilgili soruşturma yapılacak. Her iki ihbar sonrasında öğrenci velileri huzursuzluk içinde olduklarını dile getirdi.

Baden Württemberg Eyaleti Eğitim Bakanlığı, okullarda şiddet ve cinnet saldırılarının önlenmesi için yeni bir projenin 40 okulda pilot uygulamasını başlatmıştı. Söz konusu önleyici projenin başlatılmasında 11 Mart 2009’da Stuttgart yakınlarında Winnenden kasabasındaki Albert-Ville lisesindeki 17 yaşındaki Tim K. tarafından yapılan ve saldırgan dahil 17 kişinin hayatını kaybettiği cinnet saldırısının etkili olduğu bildirildi. CİHAN

Yorumlar