Bir geceliğine sokakta yaşadılar

Şefkat-Der üyesi grup, sokakta yaşayan vatandaşların sıkıntılarına dikkati çekmek için "Bir Gece Sokakta Yaşama” etkinliği düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Bir geceliğine sokakta yaşadılar

Şefkat-Der yönünden evsizler için bir gece sokakta hayata etkinliğinin 2’incisi gece saat 23.00 ile 06.00 içerisinde Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirildi. Bir küme evsizle müşterek Galatasaray Lisesi önünde birleşen Şefkat-Der üyesi 20 kişi, ellerindeki döviz ve pankartlarla yetkililere seslendi.

İki evsiz ise grubun önündeki kartonların üstünde üstlerine battaniye alarak oturdu. Basın izahatsı oluşturan Şefkat-Der gönüllüsü Aze Sibel Çopur, “Sokaklarda hayat savaşı verici evsizlerimiz için bir gece sokakta hayata etkinliğini düzenlememizin nedeni, sokakta hayat savaşı verici evsiz insanlarımızın sorunlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak, kimsenin sokakta yaşamaya başlamaması için gereken tedbirlerin alınması, 81 ve bağlı ilçelerde 365 gün 6 saat hizmet vererek, evsizler evleri, yurtları, misafirhaneleri, gece barınakları, çorba salonları ve kafeteryaları açarak zinde bir dayanışma sağlanması amacındayız. Acilen gereken çalışmalar yapılıncaya kadar acilen misafirhanelere ve gerekirse pansiyonlara yerleştirilmelidir. Camiler de ruhuna müsait şekilde kullanıma açılmalıdır” dedi.

“DEVLET YETKİLİLERİNİ BİR GECE DIŞARIDA YAŞAMAYA DAVET EDİYORUM”

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ise, “Devlet yetkililerine bir çağrıda bulunuyoruz. Cumhurbaşkanı ve Başbakanı başta olmak üzere bütün yurt yetkililerini yağmurda ve fırtınada bir günlüğüne dışarıda yaşamaya çağrı ediyorum.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bir bölümünün evsizlere açılmasını bilhassa istiyoruz. Bu saray milletin sarayıysa o vaziyette sarayı evsizlere aç ve bu konu için samimiyetini göster diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar