Bir çocuğun hayatını kaybettiği kaza sonrası mahalleli yol kesti

Mersin'de bir öğrencinin hayatını kaybettiği diğerinin yaralandığı kaza sonrası mahalle sakinleri taşlarla araca saldırdı.

Google Haberlere Abone ol
Bir çocuğun hayatını kaybettiği kaza sonrası mahalleli yol kesti

Mersin'de bir öğrencinin hayatını kaybettiği diğerinin yaralandığı kaza sonrası mahalle sakinleri taşlarla araca saldırdı. Yolu trafiğe kapatan mahalleli, Büyükşehir Belediyesi’ne hız kesici tümsek yapılması için defalarda dilekçe verdikleri halde çözüm bulunmadığını söyledi.

Feti Ç.nin kullandığı 33 EY 051 plakalı otomobil Mersinli Ahmet Bulvarı üzerinde seyir halinde iken sürücüsünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu yolun karşısına geçmeye çalışan Ersoy İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencileri Derya Ortaç (12) ile Hilal Güner'e (12) çarptı. Derya Ortaç kaza yerinde hayatını kaybederken ağır yaralanan Hilal Güner Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayı duyan mahalle sakinleri olay yerinde toplanıp yolu trafiğe kapatırken, bir gurup ise çocuklara çarpan otomobile taşlarla saldırdı. Bunun üzerine olay yerine takviye polis ekipleri ile zırhlı araçlar sevk edildi. Vatandaşlar kazaya neden olan otomobil çekiciye yüklenip götürülürken de saldırılarını sürdürdü. Linç edilmekten polis tarafından kurtarılan sürücü, karakola götürüldü. Vatandaşlar söz konusu yolda sık sık ölümlü kazalar olduğunu söyleyerek caddeyi trafiğe açmak istemedi. Hız kesici tümsek yapılması için daha önce Büyükşehir Belediyesi'ne verdikleri dilekçeleri gösteren vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Polislerin uyarısı sonucu kalabalık yolu trafiğe açtı.

Olay yerine gelen çocuğun yakınları gözyaşlarına boğulurken, ceset incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

CİHAN

Yorumlar